Cari Something?

Selasa, September 15, 2009

Ayat Yang Tak Sedap Didengar


Hari Ahad lepas, si dia bawak Amir beli baju Melayu.. dah pergi dengan abah kan.. koser la si dia nak cari kaler yg sama macam Arif & Zeri.. sudahnya Amir matching kaler dengan abah saja.. heeee..





Tapi bukan yg tu yg tak sedap didengar..




Pulangnya mereka berdua bersama Amir yg hampir botak.. dan² plak pagi smalam si Arif bersora,

"Abah, Alis nak kotak macam Amit.."

Eeeee.. kau tak hensem la botak dik oooi.. rambut adik berjurai-jurai baru hensem..

"Kotak tak encem ke abah?"

"Hensem.."


Hmmmmph.. dah la rambut dia lambat nak panjang!







Dalam pada saya dok bising², si dia kata,

"Kita ada anak perempuan esok, biar dia bela rambut panjang.. "

"Kalau ada.. kalau takde?"

"Kalau takde, kita tunggu je la menantu yg ada rambut panjang.."

Boleh?


13 ulasan:

honeylanz berkata...

hehehe.. if anak ppuan berambut pjg.. leh sikatkan.. sepitkan... hmm nmpknye cikyan sikatkan rambut menantu la nnt ;)

jgn marah gurau aja... has pun x de ank ppuan gak ni. kepingin sekali ;)

suhainini berkata...

lawak la..hehe...kalau nk tunggu menantu..mau 20 thn lagi..sy doakan anak awak perempuan..aminn..

MommyDania berkata...

hahahaha...kelakar YOH nih!

CY3.5 berkata...

Has,
koser la plak nak sikat rambut menantu :P

suhainini,
tu lah kan.. mak pasrah je la :D

MD,
dah laki den.. hahaha..

CiKaYu berkata...

hahahahahaha.....kriteria nk cari menantu cikyan, berambut panjang..

Zety Zin berkata...

pandai cik abang CY menjawab soalan. hehehe.

ok. nak menantu perempuan rambut panjang. noted. (sambil teringat2 kat irma :P)

MN berkata...

kah kah kah..gelak aku nyah!!!

Nur berkata...

alahai cik yan, sy yg ada anak pompuan ni siap kena kejar satu rumah nk sikatkan rambut dia..SETIAP pagi ok?

BOTAK=less maintenance..kwang3

mast@work berkata...

hahaha.. sweet je.. tunggu menantu.. mana nak tau yang ini girl kak yan.. hehehe

CY3.5 berkata...

CiKaYu,
buat masa ni la :P

ZZ,
satu kes plak nak letak dalam borang questionnaire..

MN,
tp aku serius.. aku suka Arif rambut panjang jurai²..

Nur,
ajar je dia pasal beauty concious.. nescaya dia willing sikat rambut sendiri.. hahahaha..

mast,
tu la.. jawapan hanya confirm in another 8 weeks.. ngeee..

kikin berkata...

alahai sian pulak dgn cikyan ni..
sabar jelah ye....kot ada rezki nnt..

kitorang lak b4 dpt danish teringin sgt nak boy sbb gegirl dah 2 org..beli sepit je..bila nak beli bola n senapang.....sekali dpt boy rasa x larat plak!! huhu

lailasani berkata...

hehehe.. lawakss...

moga2 nti dpt gegirl pulak...

CY3.5 berkata...

kin,
haha.. takde la beria sangat.. just suka tengok Arif tu rambut panjang.. tp abah dia tak bagi pasal dia anak lelaki kann..

laila,
amiin :)