Cari Something?

Jumaat, April 24, 2009

Keliwon : Anak Belaan


Malam tadi macam malas nak layan Keliwon.. sbb dok sibuk reply komen kat entry ni.. tambah2 plak cik Fasha Sandha yg berlakon.. saya tak anti, tapi.. ada satu perasaan yg sukar untuk dimengertikan.. wahhh..


Tapi, sudahnya tengok jugak la sambil check2 email berbagai.. blog-hopping and such..


Its about seorang lelaki (Jalil Hamid) yg beristeri dua.. yg tua, er, Kak Nah.. yg muda si Yam (Mariam).. lelaki ni bela apa ntah.. hantu raya ke? saya tak pasti hal ni.. tp time si suami keluar kota mencari rezeki, belaannya telah meniduri isteri keduanya (pandai plak pilih tu).. sehingga membuahkan hasil.. eeeee.. semacam plak ayat ni..



Tibalah masa isteri kedua ni nak bersalin, belaan tu yg datang.. seriau plak nak tengok lelaki jadik bidan.. kah kah kah.. tp ntah apa ke benda yg keluar ntah.. makhluk berbulu hitam kaedahnya.. then si FS terus la pengsan..




Lepas tu, macam biasa la.. ada ustaz nak datang vanquish.. Si belaan tu menjerit la kan.. "Tak nak! Aku tak nak pergi!! Aku nak bawak dua2 ni sekali!!"

Bla bla bla.. lepas nego sket lebih kurang,

"Baik, aku akan pergi! Tapi aku tetap akan kembali!"

Later, si suami pun nangis2 menyesal tak sudah.. takmo ulang lagi dah.. and apa2 je la lagi..






Begitulah ye.. di babak terakhir, makhluk belaan ni ada duduk terangguk2 di er, berhampiran tangga rumah..



Nota kaki: Terjojol jugak la bijik mata saya tengok duit yg bergulung2 yg nak ditinggalkan kepada isteri kedua tatkala si suami nak keluar selama 2 minggu... heeee..

13 ulasan:

Zety Zin berkata...

tu lah saya tak puas ati. apakah makhluk itu? babynya begitu berbulu sekali. habih tu baby tu hybrid antara hantu raya dengan manusia ke? isk musykil sungguh.

ar.nie berkata...

Saya pon malas nak tgk si sendat tue, tp, mcm aktiviti wajib plk tgk keliwon... hihi...

err, they should chg the title to "Hantu Raya", instead of "Anak Belaan", no? :p

MommyDania berkata...

sy duk tgu entry nih. betul la..bulat mata tgk duit dlm bekas tu. sy ckp kt hubby, cuba wat cmtu skali skala. dia ckp itu dlm tv je, dlm realiti xde.caittt!!!

madamoiselleczar berkata...

kahkahkah..mmg mata duhetannnnn ko nyah :P

~ As ~ berkata...

salam singgah...saya kesini kerana hasutan mrs noba yg kata ada update keliwon kat sini....ngeeee... tumpang singgah ye tuan rumah

Yan berkata...

ZZ,
lepas dia beranak, benda alah tu macam tak bergerak2.. kekeke.. anak baboon kot?

cik arnie,
mungkin dia nak focus lebih pada anak yg dikandung.. ngeee..

MD,
kekeke.. realiti ada.. tp jaaaaarangggg..

Za,
of course!.. sapa yg tak? heee..

cik As,
terima kasih kerana menyinggah.. review saya takde apa sangat pun.. kutuk je lebih :P

miz_eda berkata...

yang aku prasan umah yang sama telah digunapakai sewaktu citer si mariani tu berlakon jadi gila and sanggup tidur dgn mayat cucu dia sendiri..

agaknya pengarah buat 2-3 citer dlm satu masa kot?

m-i-o berkata...

CY,
mak just nk bagitau yg mak AKHIRNYA tengok gak keliwon walaupun sambil tutup2 mata. pastu gi debik2 MOH sambil kata "dia buat apa yang?" "yang, apa blaku?". buleh gitu?

tp mak agak seram.
ah, mmg dasar penakut katanya, kan?

eh mak tak paham apsal dia still tunggu lagi si pasah tu? pandai pulak si hantu raya tu ala2 kesetiaan cinta, kan?

lagi satu, agak2 baby babun tu myusu tak ekk? ah ah ah. kesian pasah. eee....

Yan berkata...

Efi,
aku tak perasan.. kekeke.. kau mmg observe gile2!!

M-I-O,
ya ALLAH.. kalau The Eye tu, mak tak tau la kau tengok camne nyah.. tu seram tahap gaban pada mak :P dia bukan kes setia, dia nak rembat bini tuan dia.. kekeke.. anak babun, nyusu dengan babun la.. ah ko..

pEts LovEr.. berkata...

paling syioks tang hantu raya die duk bertenggek kat depan umah.. muahahaa..klakar pak jalil jd hantu rayo..

si FS tuh pun sengals..dia dah rasa pelik tp takmo discuss dgn husband die tuh..tp moral of d story --- hantu raya pun syg bini oiii..

tumpg nyampuk yek tuan umah..

Yan berkata...

PL,
sayang bini tuan diaa.. kekeke.. welcome to ApApaJe :)

Tanpa Nama berkata...

askum!!!
x best langsung citer nyer....
huhuhuhuhuhuhu
ntah pape je la...

Mrs Noba berkata...

FS ni byk jugak berlakon lagi ek?
ingat ke org dah boikot?