Cari Something?

Jumaat, Januari 23, 2009

Sleepless in Seattle

ah, aku kat Bdr Tasik Selatan je pun ni haa..

Received an SMS from my mom at 3.46 am.. menyatakan adik perempuan aku dah slamat bersalin..

operate.

anak perempuan.



dan2 tak lama lepas tu, adik aku sendiri SMS.. kata berat baby 2.72kg.. 

Dan2 time tu jugak my other half terbangun.. and I told him about the news.. dan dalam kegelapan malam tu, bley dia reply macam ni?


















Camne kita yang? 3 kali attempt pun tak dapat2.. angah sekali je..








Sabar je kan? Tak pasal2 aku bukak kelas biologi pkl 4pagi tadi..

Adik aku dah lama sakit2.. in fact, dia dah overdue pun.. tp jalan tak bukak2.. baby pun dah yak yak.. makanya itulah jalan penyelesaiannya.. 

Aku sebagai kakak, excited over.. tu yg sampai takley tido.. org kata adrenaline rush.. ye ke? kekeke.. la ni aku tengah blogging, my other half dok buat keje.. dua2 takley tido.. kah kah kah.. jangan ada yg tido kat ofis karang, sudah!

Pit, congratulations bebeh! Selamat menyusukan baby OK? Federal nanti along balik JB! (macam la adik aku pembaca tegar blog ni.. dalam sakit2 kena caesar pun nak baca blog aku :P)

Updated: I managed to talk to my mom while in LRT.. turn out, actually adik aku dah terbukak 6cm.. then the doc found out she's already turned blue.. berlari2 la mereka usung dia ke OT.. kesian adik ipar aku.. no one there to comfort him.. sementelah hanya suami sahaja yg dibenarkan berada di situ kann.. kesian jugak la kat mak aku yg terpaksa tunggu sorang2 kat bawah in the wee hours.. apapun, ya, syukur alhamdulillah.. semua nya selamat.. 

Update lagi: Dah bagi nama -- Aisyah Insyirah.. welcome dear :)


23 comments

Tiada ulasan: