Cari Something?

Jumaat, Mei 22, 2009

Arif & Azri punya turn pulak

Masih berkisar tentang anak-anak saya yg down tanpa diketahui sebab musabab.

Malam tadi, dalam pkl 10pm, semedang tengah dok lap2 badan Arif yg kejap 37, kejap 38 darjah celcius, tetiba Zeri pulak muntah.. ya ALLAH.. apakah ini?

Menangis-nangis budak kecik ni.. kalau saya pun bley nangis gamaknya.. dengan kuar dari hidung berbagai.. I swore he was well that evening.. senyum-senyum, gelak-gelak jumpa abang Amir yg dah 2 hari dia tak jumpa.. dah bersihkan, tukar diaper sume.. dia start senyum2.. saya plak turun ke bawah utk dinner.. yeah, selera jugak turut hilang bila mana anak2 kurang sihat kan..


Dalam pada menyuap slow2 tu, Amir jerit dari bilik,

"Abah! Ibu! Zeri muntah lagi!!"


Dengar la budak kecik ni nangis2.. my other half dah berlari naik atas.. when I reached upstairs, dia masih menangis..

"Dia nak you yang.."


Maka bermula lah lagi sesi pujukan dalam bilik air..








----

Pagi tadi, saya lihat dua2 macam dah beransur pulih.. Saya fikir saya perlu ke ofis.. sementelah punch card record saya yang SANGAT TIDAK hensem bulan ni.. maklumlah, sejak 2 minggu lepas asik MC sbb bahu saya tu.. minggu ni, MC sbb Amir masuk wad.. seems like, saya cuma keje 3 hari seminggu sahaja..



Saya dah bersiap, berbaju kurung bila mana tiba2 badan Azri panas semula.. this cant be. my sons, my family is much more important than anything else.


Lantas saya capai handset dan SMS manager saya.. saya cuti lagi hari ni.. apa guna ke ofis kalau hati tak senang mengenangkan anak2 yg kurang sihat di rumah..

Saya + si dia jugak agak weng.. maklumlah, dok berjaga malam kan.. bagi ubat2 pada Arif yg timing ubatnya ada yg 6 jam sekali, 8 jam sekali dan 12 jam sekali.. Azri? saya cuba teruskan sesi penyusuan secara direct sepanjang malam (dan juga sepanjang hari ini) dengan harapan supaya apa saja yg mengganggu gugat sistem imun dalam badannya nyah dengan CEPAT!!




On the other note, is it sign for me to quit my job? Ha ha ha..

19 ulasan:

Zuhaini berkata...

kesiannya.. tp kalau quit job.. boleh kah survive..? kalau boleh, go ahead.. tp kalau 50-50.. i think hang on there! :) take care ya..

Zety Zin berkata...

kesiannya. semuanya tak sihat ye? take care ok. you too CY.

memang tak sampai hati tengok anak-anak sakit kan. lantak pi la kerja pun :)

Ealyie berkata...

alahai CY,
kesiannya dengar cerita hang nie.. sabo byk2 ek.. nila da anak2 sakit sure diri kita sndri yg sakit aotumatik jadik sihat kan..
apa pun, ku doakan semuanya akan kembali normal seperti sediakala... amin..

Ayu berkata...

CY, ada hikmah yang terselindung. Kuatkan semangat.

mamaDhea berkata...

alamak.. tak tau nak komen ape nih.. apepon semoga anak2 CY cepat sembuh & ceria seperti sediakala.. amin..

knv berkata...

that sounds quite frightening la yan.

maybe airborne bug kot.

yes better you EL and monitor them yourself.

take care. keep us updated!

Fid berkata...

cik yan
apakah yg anak2mu makan?
air depa minum?

ka mainan?(depa ada main ka?)

kalau ada maiann cer hang antiseptikan semua..

aku pernah juga anak aku muntah tanpa tau sebab maka kami buat operasi semua benda kami cuci...kahkahkahkah..

apa2 pun odaijini Husaini semua!

Fid berkata...

cik yan tang nak berenti tu kan
aku tak tau financial hang mcm mana tapi..aku berpendapat dengan 'kebolehan' hang tu hang leh wat duit banyak Nyah!
tapi kena ada helper kot time hang nak kerja tu
helper mai pkl 8 balik pkl 5..aci?bagi cadangan gini???
untuk tolong tengok anak2 hang time hang wat coding bagai...aci???

ar.nie berkata...

wahh, xtau nak komen aper lagi.. sungguh misteri nusantara nie...
get well soon boys!

::Umi Sufira:: berkata...

Get well soon untuk CY sekeluarga..

miz_eda berkata...

kuatkan semangat eh..aku pun penah alami situasi macam nih..

bezanya aku refuse time doktor suh admit dekat wad..:P

jua berkata...

nilah simptom yg terjadi kat family i. lepas sorang, sorang lagi jangkit. sampailah satu rumah cukup korum baru demam berenti.

take care CY. jaga makan, jaga badan.

nofaz_alin berkata...

cik yan,

letih kan bila budak2 deman n kesian kat depa jugak..

my kids pun selalu tak sihat...last2 skali dah tak tahan ngan ubat sepital berbagai sampai rumah dah mcm farmasi rupanya, kami nekad bwk gi berubat homeopati as alernatif...so fa so good la cik yan....get well soon tu husaini's..

Marisa berkata...

Skrg ni memang musim org tak sihat kot.... apa2 pun....semoga semua cepat sembuh

Mrs Noba berkata...

beb...speedy recovery to ur kiddos.
but on the other hand, ko pun take care jugak!

mommysarah berkata...

CY, sori. banyak n3 hang post pasal husaini sakit nie. tapi takder satu pun yang sempat drop komen. manjang bz.

diorang ada salah minum ker? ke banyak sangat makan mangga tue? kat umah babysitter ker. mana nak tau kan...

anyway, semoga cepat sembuh okeh. haku bebaru nie rasa mcm yang hang rasa (laki & anak sakit, yang aku plak preggy), rasa mcm nak pengsan. tatau lah CY lagu mana. good luck nyah!!!

ainie aziz berkata...

hope they will get well soon! esok2 baik la tu insya Allah. take care of urself 2! yes...family is much more important than anything else. lantak pi la org nak ckp ape.

Mama Adib berkata...

akhirnya ku berjya membaca n meninggalan jejan. *wink*

semoga d boys lekas sembuh dan kembali ceria

Nur berkata...

cik yan,
kesiannya bebidak tuh!don't forget u hv to take care of urself & baby..

semoga sumer cepat sembuh!