Cari Something?

Rabu, Jun 10, 2009

Ada Apa Dalam Perut Ibu?

Malam tadi, tatkala tinggal berempat dengan anak2 bujang saya..



Amir tau tak dalam perut ibu ada adik?
Iye? Nak tengok!
Mana boleh.. dia ada kat dalam perut ibu la..
Kenapa dia duduk dalam perut ibu?
Sebab dia kecik lagi.. Belum cukup besar nak duduk kat luar macam Amir..

Fuh! Nasib baik dia tak tanya macam mana adik boleh ada kat dalam perut.. hua hua hua..

*pause sekejap*














Ibu, baby tu, makan ibu ke kat dalam? Ibu berdarah ke?
Tak.. dia tengah tidur.. kan dah malam ni.. Amir bila nak tido?

Heee.. aci tak saya tukar topik cepat2?


Later, Arif join the scene.. dok tunjuk perut dia plak..

"Ibu, perut Alis boncit.. ada baby tak?"

Tak buncit pun.. baru makan 1 bun roti, nak buncit ke menda..

"Mana ada.. dalam perut Arif ada usus je.."
"Usus??"

Hua hua hua..



Zeri? Hmm.. masa kitorang dok borak2, dia tak abis2 nak tengok perut ibu dia..



9 ulasan:

:: vErde+hAzizi :: berkata...

they all excited nak dapat adik baruuuuuu tueeeee ;D

KS berkata...

kan kan.. i suka conversation yg macam ni ngan anak2 i... sebab macam2 soalan dan jawapan yg kreatif yg kuar :P :P

dan aiman lately asik la cakap dalam perut i ada baby... (adeh, nampak sgt perut berlebihan :P)

MommyDania berkata...

alahai sweetnye! sy duk imagine CY duk atas sofa, hero bertiga duk keliling perut. hehehehe

Zuhaini berkata...

haha.. bagusnya anak beranak ni.. :)

(perasan tak, different anak, different gaya pemikiran depa.. haha) kena kreatif kalau gini.. :)

CY3.5 berkata...

Verde,
ha ha ha.. perhaps.. tu pun sbb bagitau ni ha.. kalau tak, ntah2 depa tak tau nak dapat adik baru..

KS,
my sons, takde cakap ada baby ke apa.. mmg straight je kata, "orang tu buncit la bu.." hmmm..

MD,
dak aih.. gua tengah terbaring depan TV.. ha ha ha.. tak larat nak duduk2..

cik Zuhaini,
mmg.. tu belum Zeri join korum.. letih dok tepis tangan dia smalam.. geli you.. auwww..

~ As ~ berkata...

Salam singgah...heeee...
Tetiba nnt budak2 tu ckp kat org...mak sy sangat lapar, dia dah makan baby kat dlm perut tu...ahahaha..

Ms Lola berkata...

Hahahahaha tak terkomen aku. COMELLLLL...

p/s: Nanti time Sofea, akan ku ceritakan di blogku :P

CY3.5 berkata...

As,
seriau plak dengar ayatmu itu.. heee..

Ms L,
akan kutunggu saat itu :)

MN berkata...

hua hua hua..chomel bangat!
kalo dia tanya soalan bonanza canne adik leh ada dlm perut???? baik ko pikir2 apa nak jawab CY!