Cari Something?

Sabtu, Ogos 29, 2009

Be Careful What You Wish For


We are already in JB.. After such a long hours on the road.

Apa kaitan dengan tajuk kat atas? Hahahaha.. kesahnya, dah namanya balik masa 31st, confirm la ada banyak keta atas jalan kan.. so instead of balik lepas berbuka, si dia kata, kita balik lah lambat sikit.. agak-agak ngam waktu nak sahur kita sampai.. daripada spend masa atas jalan lelama sbb jam.. gitu..

Yeah right :P





Dah abis Nurkasih, kemas-kemas apa yg patut.. dalam 10.42pm kami gerak.. the journey was fine.. walaupun banyak kereta atas jalan, tp mmg smooth & silky la.. kalau tak, takkan dapat lenjan 140/150km/j kan..


Tup2, masa dah sampai Tangkak, tetiba keta macam dah takley pegi.. gear 5 rasa berat.. gear 4 je la dapat.. dari 100km/j turun, dan terus turun.. my bro yg reti pasal benda2 ni suh berenti..

So, kami pun ke exit Pagoh.. it was 12.30am.

Prong preng prong preng (penanda saya tak paham apa2 pasal bahasa enjin ni), tau2 kitorang call abah saya di JB.. ask for help.. kereta boleh gerak.. tp kena unload sume barang termasuklah kami yg berat ini :P

So, dalam pada menunggu abah sampai, Plus Ronda datang bertanya khabar.. termasuk la orang-orang yg suka bebenar tengok kereta rosak :P then, dalam 1.30am, kawan-kawan adik ipar saya datang untuk sama-sama melepak di bawah sinaran lampu neon.. hahahaha..

To cut it short, 2.30am abah sampai dengan adik ipar saya.. angkut kami semua dengan keretanya manakala adik ipar saya tolong uruskan kereta kami bersama kawan-kawannya yg ada di kawasan jajahannya itu.. perkataan tak agak-agak :P

Adik saya amik tugas drive balik ke JB.. walaupun dah bawak 170, 180.. tetappppp sampai depan umah almost 4am :P





Ha, kan dah dekat waktu sahur tu? Hehehe.. Masin betul la mulut si dia.. saya kata, next time wish la dapat duit 6-7 figures masuk dalam bank :D




Yang sangat-sangat keletihan,

11 ulasan:

isz_3707 berkata...

agak2 bley ke kita berjumpa-jumpaan? aku sok balik GP, lusa balik sini.

isz_3707 berkata...

eh betul, sila bila cakap lapis [tikar] dulu :P.

aku SELALU terima padah akibat tersalah wish, ngeeeee

Zuhaini berkata...

oh siannya... selamat berehat..

honeylanz berkata...

ak ahh la.. mmg kena bhati2 le bila meng wish.

~ Ibu ZAAZ ~ berkata...

kalau la cakap2 terus makbul kan best! tapi biasanya yang baik2 tu nak kena cakap n usaha.

Ms Lola berkata...

Adoi..... itu je lah yg aku boleh komen

Nanak berkata...

adoi..i terlepas la sitemeter tu..
hmmm, takpe..takpe..rehat2 dulu la ye C.Y

Dayah berkata...

mesti penat giler..nak pulak jadi penunggu tepi jalan kan :)

KS berkata...

nasib baiklah jadi kat kawasan jajahan u.. senang sket nak mintak tlg.. kalaulah kat ceruk mana, haruuuuu... dah le ada budak2.. apa2 pon dah selamat sampai.. alhamdulillah..

**kalau wish u yg dapat duit tu menjadi, let me know ok? hehehe

Sayang.Ibu berkata...

Kesiannya...kompem laa CY sgt2 keletihan... rehat byk2 yer..

CY3.5 berkata...

cik isz,
kalau SEMUA wish kita jadik kenyataan, mmg haruslah berhati-hati :P

Zuhaini,
ni penat balik dari JB plak.. hihihi..

honeylanz,
lesson learnt :D

ibu ZAAZ,
yep! takley disangkal lagi..

Ms L,
terima kasih kerana mengomen :D

Nanak,
ni tengah tahan ngantuk la plak..

Dayah,
tu le.. tp sbb perut dah besar.. jadik mem besar jugak la dalam keta.. hahahaha..

KS,
tu lah.. nak² dalam kawasan jajahan BIL.. cepat lagi la bantuan sampai.. tp Pagoh - JB, mmg jauh.. masakkkk la jugak nak tunggu :P bab wish tu, kalau jadik, seantero blog i bagitau :)

cik Intan,
TQ darling :)