Cari Something?

Jumaat, Ogos 21, 2009

Berita yang Ditunggu-tunggu


oleh saya :)

Some of bloggers yg saya jumpa di MV tadi dah tau.












Yes folks. The baby in the womb, is a girl. Insya-ALLAH.

Niat asal nak confirmkan stage placenta praevia saya.. tp dalam masa yg sama, ngada-ngada jugak nak tau.. tengah dalam keheningan di bilik doc, tetiba dia bersuara,

Confirm, girl.

Huh?

You nampak tak flower sign tu?

Koser I.. mana nak paham apa yg ada atas skrin tu..

No I dont.

Nevermind.. mmg girl.



Ah, malas la nak cite panjang. So, the ticker stays PINK :) Hopefully sampai dah deliver.. heeee..

37 ulasan:

Umi Nawfal berkata...

CY, congrats! so happy for u.. :)

Mynie berkata...

yay!!! good news :)
tak sampai pulak berita gembira ni ke hujung meja lg satu td..

n.i. berkata...

wowwyyy!!! bestnye... dia ada abang 3 orang yag akan kongkong dan buli dia hahahaha

suhainini berkata...

tahniah cy...

m-i-o berkata...

nyah, mak ada satu tabiat iaitu berdoa masa hujan turun dengan lebatnya.

setakat ni, 2 percubaan yg bersungguh2 telah berjaya iaitu,

1. ketika mengidam nk dapat anak lelaki (padahal masa tu SEMUA orang kata perempuan) kecuali doktor - itupun masa dah sarat benar baru tahu!

2. and ketika nyah mengidam anak perempuan. owh, boleh tak mak perasan doa mak dimakbulkan. hahaha!

oh ya, the law of attraction works very well, kan? :P

honeylanz berkata...

tumpang gembira!!
ni tgh mengidam baby gurl gak ni ;)

isz_3707 berkata...

Alhamdulillah, menantu aku..haaaaaaaahahahhahahhaha. Very happy for u babe.

isz_3707 berkata...

eh, ko pi jugak gathering blogger tersohor malaya tu, mak jelez :(

Sayang.Ibu berkata...

alhamdulillahhhh.... i'm happy 4 u..CY...congrats...:)

Masayu berkata...

cik yan

saya pulak yg terlebih teruja..

best nyer...

moga2 sy berjangkit samalah utk baby ke 4,, nanti..(tak tahu bila lagi :P)

tahniahlah,,, alahai..sonok dpt girl

::Umi Sufira:: berkata...

Keputusan Yang Dinanti...Alhamdulillah...bila gue pulak nak dapat boy ni..ah ah ah...

ar.nie berkata...

Wahwah, congrats CY!

Kompem jadik adek kesayangan kepada 3 org abg yg hensem2 tue! ;)

Ms Lola berkata...

Tahniah nyah!!! Atas baby girl dan juga atas kejayaan ko jumpa pintu keluar :P

CY3.5 berkata...

Umi Nawfal,
TQ friend :)

Mynie,
takde cite sangat pun.. hehehe..

n.i.,
alaaa.. harap-harap tak kena buli la kannn..

suhainini,
TQ :)

m-i-o,
weh.. lagu tu byk la doa hang makbul.. sketnya byk hujan lebat nowdays.. This time, insya-ALLAH.. percubaan kali ke-4 beb.. kah kah kah..

has,
mengidam, jangan tidak :)

cik isz,
thank you friend :) aku pi.. tu pun nyaris tak pi pasal perut tak best.. aku MC daaa.. macam food poisoning gitu..

cik Intan,
thank you very much.. Hihihi.. sengih tak sudah je mak..

cik Masayu,
insya-ALLAH.. kalau Dia nak bagi, tak ke mana.. saya doakan cik Masayu jugak.. :)

US,
hehehe.. dah fit tu, tak lama je la lagi kaedahnya.. :D

cik arnie,
hope so :) jangan depa train jadik macam depa jugak, sudahh..

Ms L,
thank you bebeh :D actually, aku berdiri lama jugak sebelum nampak pintu keluar di TeaGarden itu.. ahHhahAhaha.. mmg sah ke laut aku ni..

mommyashvin berkata...

Congrats to you, Yan!

Rozy berkata...

tahniah ye!!

Zuhaini berkata...

alhamdulillah.. tahniah! ;) anak emas tu! ;) da bole mula cari nama girl nih.. :D

MommyDania berkata...

CY! aminnnn! congrats. lps ni segalanya PINK okeh!!

KS berkata...

congratsss!!! syoknyaa dapat girlll.. hehehe


mana gamba?? jelessnyaa dapat makan best dengan orang yg best jugak

Mama Adib berkata...

tahniah........... jeles aku

patut laa hang berseri2 tadi

Nur berkata...

alamakkkk!!!!bestnyer..mesti hubby senyummmmm jer..at last dpt juga bunga yer!

owh..congrates dahling! *HUGS*

ainie aziz berkata...

alhamdulillah!!! tumpang gembira utk cik yan. pas ni berbunga2 la hati bila tengok baju girl yg bermacam2 pesen tu kan? kan? ☺

NadiahKhair berkata...

CY,
CONGRATULATIONS!!!!!
Yeayy!!! berjaya juga akhirnya. :D

Take care n selamat berpuasa.

mamaDhea berkata...

yeay! at last termakbul jugak doa kami2 semua nak tgk 'bunga' dicelah2 husainis.. ahaks!

boleh tak sya gatal2 tanye dhea, nak baby ape? sah2 laa dhea mintak baby boy.. ahahaha..

suret berkata...

tahniah yer CY..tumpang gembira utk u...i pon dok ngidam girl jgk..dah 2 hero...tapi tunggu la parut ok skit n abg kedua besar skit...

MN berkata...

sekali lagi...CONGRATULATIONS!

(aku rasa berapa kali dah aku ckp congrats nih! tapi serious i am happy for you..)

madamoiselleczar berkata...

pergh! senduk sapa hang dah curik kali ni beb??? :p aku gumbira utk hang...akhirnyaaaaaaaaaaaaaaa :)

aku jelez hokkay tak dpt gi MV tadik...serius bz tahap parkinson + perut pon sakit2 sebenarnyer..ni pong baru habih menjerit2 kat opis..stress!

kesian staff haku...takpe..mereka memahami aku...ngeeee

jua berkata...

tahniah!!!

tambah juga bunga antara kekumbang. balik-balik hang je jadi bunga eh.

Diana Sulaiman berkata...

wah2.. mmg jadi anak kesayangan ni yan.. hehehe..

harus ko borong sakan baju2 girl ni.. chomey2...

farah225 berkata...

awatla bila aku nk publish td tetiba hang.sajer jer dengki time aku tgh teruja.
cik yan
congratssssssss.akhirnyaaaaaa berjaya...Alhamdulillah:) pasni buleh ler berehat lama skit.heheheeheh.

nelcyndana berkata...

tahniah cik yan. raya thn depan bolehlah pakai baju kurung sedondon. ;-) . cabaran tu nak pilih nama yg berkesinambungan dgn abg2nya.... mungkin nor ariffah... ha..ha..

~ Ibu ZAAZ ~ berkata...

good luck. akak dulu, doktor kata pompuan. tapi leh bertukar jadi lelaki pulak. ha ha

Zety Zin berkata...

tahniah!!!

akhirnya kekal juga ticker tu dengan kaler pink ye. best. best.

CY3.5 berkata...

mommyashvin, Rozy
thanks :)

Zuhaini,
2nd half nama dah ada.. yg depan tak tau apa nak letak lagi..

MD,
ngeee.. tengok la apa kaler yg ada ni karang..

KS,
thank you bebeh.. update I takde gambar.. mmg dasar picture-less..

MAA,
berseri kah? ngeee.. aku rasa kelam kabut je..

Nur,
si dia masih tak percaya.. i dont mind at all pun kalau kali ni *masih* lelaki.. rezeki ALLAH yg bagi ye dak.. heee..

cik ainie,
mmg.. kekeke.. ntah² saya yg selama ni tak reti nak membeli, tetiba tererrr je..

NK,
hahahaha.. TQ :) macam amik exam je plak kaedahnya kan :D

Sya,
selama ni bunga yg dah tua je yg ada kan :P actually, Amir prefer adik lelaki jugak.. tak puas² apa ibu dgn abah dah bagi 2 orang tu?

suret,
insya-ALLAH.. ada rezeki, tak ke mana :)

CY3.5 berkata...

MN,
TQ bebeh.. kau perasan tak pakcik cleaner tu tegur time kita ala² terjerit masa on the way pi Chillis?

Za,
senduk umah kau dah ilang 3.. kau tak perasan? :P btw, kau takde tersedak ke? kitorang dok sebut² nama kau jugak.. maklumla, kroni kat SR, kau sorang je takdak..

Jua,
ngeee.. tu le pasal!

DS,
ngee.. tunggu la dia kuar camne kaedahnya :P

cik farah,
silap² tutup kedai terus.. tp bak kata si dia, harus la ada pair utk setiap Husaini.. bley?

cik Aida,
weee.. ni mmg jauh ke depan sangat² dah ni.. ha ha ha.. nama wise, mungkin recycle nama yg patut bagi kat Amir dulu :D

ibu ZAAZ,
itu lah pasal.. itulah yg terjadi pada Amir & Zeri.. hahahaha..

ZZ,
semoga begitulah hendaknya.. :)

scudmami berkata...

yan... congrats.. berjaya gak insyaAllah..

hope everything'll turn out well......... amiinnn...

mommysarah berkata...

CY, congratz. sori lambat wish, hidup aku tengah huru hara nie. ngalahkan org beranak 4,5,6...