Cari Something?

Selasa, Oktober 13, 2009

An-Nur atau az-Zahrah


Selepas 3 orang hero kami dilahirkan di Pantai Cheras, si dia menyatakan hasrat untuk memberikan "negeri" kepada #4.. ye la, lahir kat KL.. takde sultan.. gitu :P

Makanya, choice yg dekat, Selangor.. yg dok terlintas² kat mata ni, Annur dengan az-Zahrah.. dah la sebelah-sebelah pulak tu..



Anyways, sudi apalah kiranya kalau ada kawan² yg pernah deliver kat sini memberikan maklum balas.. caj normal delivery berapa.. doc mana.. ke saya ni dah terlambat tahap gaban nak survey? I'm 34 weeks currently..


Saya dahului dengan ucapan terima kasih :D

17 ulasan:

Syareena berkata...

Aku pernah experience both hospital. Az Zahrah in 2006 (RM1,500 camtu kotor less) and An Nur (RM1,225) in 2009. Both dengan Dr Khamsiah (gi An Nur in 2009 pun is becoz of her. Sangat baik and lemah lembut gitu. I liiikkkkee!Jatuh chenta okay!). Both pun sangat recommended. Dalam labor room siap pasang CD ayat2 Quran lagi. Another Gynae kat An Nur is Dr Fatimah. U can ask Shazrina. Dia bersalin baru ni dgn Dr Fatimah.

nofaz_alin berkata...

CY,

saya anak no 2 kat An-Nur.ngan dr khamsiah..service semua ok, dr pun baik, bayar dlm 2k ++ la....cumanye my son kena jaundice teruk, so transfered gi HUKM after that..so dah experienced mcm ni, terus husband x bg bersalin kat tpt lain melainkan HUKM or hospital kerajaan dan seangkatan dgnnye "D

honeylanz berkata...

x dpt nk tlg. sbb 2 hero ic 11, lahir kt trg.

m@y berkata...

CY,
ingatkan An-Nur atau Az-Zahra tu pilihan nama utk si comel tuh..

CY3.5 berkata...

Odah,
doc Khamsiah. noted :) aku perasan ada 2 doc kat situ.. nanti aku tanya Ina pasal Dr Fatimah..

UN,
thanks for your input.. HUKM mmg dekat dengan umah ni.. ngeee..

Has,
takde hal :D

m@y,
eee.. tak sure lagi #4 ni laki ke ppuan.. nak cari tempat bersalin ni dulu haa..

MommyDania berkata...

cousin sy pernah besalin kt az zahra. xsure sapa doc dia tp i remembered the doc terus bg FM kt baby. reason being; the mom penat bersalin. sighhhhhh

rizza berkata...

aku tak pernah..

tapi pernah le dr kamsiah check dulu2.. baik org nye..

Salwa berkata...

cy duk area mana?
cheras ke?
sy eprnah dgn doc fatimah+doc khamsiah masa checkup monthly tu tp tak pernah deliver
dgn dr suria of pantai cheras pun pernah

my syas : doc plg best mengikut turutan ::
dr suria > dr fatimah > dr khamsiah

service sy lg prefer azzahrah
sgt2 bagus berbanding annur.

thats my humble opinion.

btw cy duk area mana?

:Nana: berkata...

My all time fav gynae - Dr Khamsiah. Dulu kat Az-Zahrah, now she's in An-Nur. So, aku akan follow my Gynae lah. Both places mmg sangat OK lah (bersalin diiringi ayat2 Quran, midwife & nurses baik, but An-Nur bilik nye besar sket compared to Az-Zahrah - aku melawat supervisor lps bersalin jer).

Dr. Khamsiah mmg baik giler, soft-spoken & u can even consult her if ada postnatal trauma. Kes aku tumpah darah day-19 lps bersalin anak #2, dr Hospital Muar tepon dia tanya ok ke idak masuk Op Room semula, siap bagi consultation online lagi tuh. Aku tak pro sgt doktor yg ala-ala garang tapi baik cam Dr. Fatimah. Tp husband aku pro Dr Fatimah. Hehe.

Tapikan, aku lom pernah lagi bersalin kat An-Nur. Insyaallah later kalau ada rezeki.

CY3.5 berkata...

MD,
tu tahun bila tu nyah?

Za,
long time no see in blogosphere :) another vote for Doc Khamsiah. Thanks :)

Salwa,
saya dok Bdr Tasik Selatan.. kira HUKM dengan Pantai Cheras la yg terdekat (gamaknya).. Thanks for your info & opinion.. really appreciate it :)

Nana,
aku dengar Dr Khamsiah ni glamer banget.. ada lagi ke tak chance aku nak menyelit in case nak amik dia ni.. Ngeee.. sama la aku pun seram² sejuk dgn org garang.. hahaha.. anyway, thanks :)

farah.. berkata...

salam...
skdr nk bg opinion..
I bersalin n chekcup dkt Az-zahra...
Tp i suggest u pegi Annur..with Doktor Khamsiah..sbb service die sgt tip top...n very soft spoken..my 1st bb(2006) is with Dr. Khamsiah that time die dkt Az-zahra..My 2nd bb(2007) i bersalin jugk dkt Az-Zahra but different doktor...
Insyallah kalau pregnant lagi....i akan pergi with Doktor Khamsiah dkt An-nur..sbb consultation die smpai hr nie i tk dpt lupe...sgt baik..

Mynie berkata...

cy3.5,
saya bersalin dgn dr fazlina 2 kali di az-zahrah. sgt best! tak tau dr kam cmn sbb tak pernah dgn dia, tp dr faz pun baik dan lemah lembut jugak..

takde pulak dr/nurse kasi FM. diorg pro-BF.. but should just tell the dr/nurse jugak kot, just in case..

kos about 1k per normal delivery, esp kalau book pakej dia awal2 plus tak kisah share bilik (nak nak single lebihlah sikit). tp masa anak first dulu saya 2k+ jugak lah sbb ambik epidural + kena vacuum..

CY3.5 berkata...

farah,
thanks for sharing :) first time nak bertukar doc ni.. tu yg nak scout around.. thanks again :)

Mynie,
yep.. in term of cost, nampaknya az-zahrah punya pakej is a bit cheaper than an-nur.. hopefully dapat normal SVD la kali ni.. thanks for sharing :)

m-i-o berkata...

mak kat an-nur, year 2007. dr fatimah. mak rasa dia taklah garang pun, despite of what others say about her. eheh :P

kena hantam $4500 sebab c-sect & ambik 1 bilik sorang utk pakej 3 hari 2 malam.

anyway, klo CY nak gi HUKM pun okey gak sebab lagi dekat dgn BTS kan? kwn mak 2X bersalin kat sana, tp ambik private wing la. siap boleh pilih nak doktor perempuan lagi. mak tak koser nk gi bsalin kat sana sebab jauh compared to an-nur.

harap dpt menjawab soalan:)

CY3.5 berkata...

m-i-o,
panjang lebar cite hang.. i suka :) tapi, kalau mak beranak kat HUKM, IC anak mak tetap 14, no? kekeke..

Along berkata...

Dengar dari member ofis, dua2 pun ok. Along so far blum bersalin kat situ lagi, setakat pi check up je. Bersalin setakat ni 2 kali kat Sunway Medical ngan sekali kat Columbia Asia Puchong. Dua2 best...bleh rekomen jugak. Sunway Dr Noraini, Columbia Dr Raja Juhaidah.

CY3.5 berkata...

Along,
thanks for sharing :) sapa² yg nak bersalin kat sana bley la amik info yg along bagi ni..