Cari Something?

Selasa, November 17, 2009

Ada Lagi You..


Just came back from An-Nur.

Depa takmo terima saya yg hanya 1/2 jam contraction ini. Maka saya masih somewhere di Bangi..


Saya agak confuse la jugak.. pasalnya, last time (di hospital lain), masa Zeri, contraction saya mmg 1/2 jam sekali and it was around 9pm+.. terus je depa check bukaan.. dah 5cm time tu.. then buat apa yg patut, kena tambat dalam labor room.. masuk air bagai.. pecahkan air ketuban.. 2 hours+ later, Zeri selamat dilahirkan..


Kat sini, depa bawak naik, bikin CTG.. then suh saya balik.. contraction 10 minit sekali baru bley mai..


Takat 1/2 jam ni, mmg la bley sengih2 pun kan.. haha. kalau tak, takkan le ada daya nak taip entry :P


32 ulasan:

honeylanz berkata...

ngee.. sama dgn has dulu.. 1/2jam mmg leh active ber chats kt ym..dulu blom ada blog ;)

MN berkata...

eh yer? awat gitu ek? aku rasa masa aku admitkan diri sendiri kat pantai dulu, 1/2 jam jugak interval. tapi diorg check bukaan dulu. terus kena tahan.
taper nyah..hang on!

m-i-o berkata...

adoi! still there baby?! :P

acik dah tak menyabor nak sambut menantu ni :P

hisy, kalo acik dah masuk umah baru, boleh sgt le nak ajak CY3.5 lepak2 kat umah dulu. ini, katil pun tarak. hohoho

Salwa berkata...

CY,
semoga semuanya selamat ya
syafakumallah waafakumallah :)
p/s : sohih lah CY ni blogger tegar
mau nanti anaknya ikut jugak kepakaran mommynya ni :)

lia berkata...

ada lagi rupanyer... ingt da slmt main dgn baby girl he3...

Masayu berkata...

saya ni berlintas langsung ni

mcm baby of the year pulak

apapun tk sabar nk tgk baby girl

MommyDania berkata...

aah la. sy dlu bukaan baru 2cm pun dh disuruh tido kt spital. xpe la CY, blh mkn dlu abc ke. kut2 lps tu besalin.

Masayu berkata...

saya ni berlintas langsung ni

mcm baby of the year pulak

apapun tk sabar nk tgk baby girl

Masayu berkata...

sory, 2 kali keluar komen

mommysarah berkata...

CHAIYOK CHAIYOK...COOL NYAH...COOL...

JaNnAh berkata...

sabar.. moga selamat semua..

Marisa berkata...

saya dulu masa mcm CY ni tgh dok syok tgk manjalara dlm ward

m-i-o berkata...

apsal mak tetiba saspens jer ni? sudah ka belum cik yan?!

yaya berkata...

tak lama lagi kuar la budak tu.... semoga cik yan dan baby selamat dan sihat....

ainie aziz berkata...

sume dah saspens nih! menanti news yang dah tentu tiba tapi tk tau bil. ngeeee!

JaNnAh berkata...

CY! Congrats yaa..!!

Akak Ratu berkata...

Akak doakan semoga sumanya selamat... aminnn

MamaFaMi berkata...

Congratulations on your new born. Moga anak dan ibu sihat walafiat.

Masayu berkata...

CY

tahniah ya untuk baby girl..

Hana berkata...

yan, congrats!
sama besday ngan hubby aku, encik teng hehehe

ainie aziz berkata...

congrats CY4. hugs n kisses for the fresh baby gurl!

♥MamaBabah berkata...

dh selamat b'salin ke? apesal cm ketinggalan je ni?

scudmami berkata...

a'ah dah selamat bersalin pagi tadi kul 3 lebih kan Yan kan...

congrats... finally ehh

NabilaHouse berkata...

Congratulations! akhirnya baby girl for ur family :)

♥MamaBabah berkata...

alhamdulillah, tahniah CY4!Bb girl sapa nama ek?nnti nk minta tips to dptkn bb girl for next prgnnt.

♥MamaBabah berkata...

selamat BF kan bb gurl ye...

lailasani berkata...

yan.. congratss...
selamat berpantang.. selamat berjaga malam... selamat semuanya.. insyaallah...

Diana Sulaiman berkata...

yan.. congrats... selamat menjalani xtvt pantang... :)

Tanpa Nama berkata...

CONGRATSSSSSS CY!!

-ks-

Muna Adam-Rayan berkata...

alhamdulilah..
congratulations on your little c.y junior:)

Odah berkata...

A big congratulations! Take care okay!

kikin berkata...

cikyan, tahniah.