Cari Something?

Isnin, Januari 25, 2010

90 Minit

adalah tempoh kami bersua muka dengan makcik.

Most of the time aku perasan beliau mengesat hujung mata yg merah. Iskk.


Tak banyak yang kami bualkan. Melayan perasaan je lebih. Antara statement yang buat aku sebak bila Muid, budak sebaya Zeri, tegar menanti kedatangan Zeri tiap pagi di pintu grill. Alahai..


Apapun, nasib baik Zeri tak kesah bila makcik pangku Arissa. Dia pun dengan senang hati melaga pipi dan memeluk makcik.


Seusai bersalaman, aku titipkan sedikit wang.

"Apa lagi ni Siti?"
"Takde apa cik.." ye, aku mmg tak mampu nak berkata-kata.


Semoga kita berjumpa lagi ye cik. Jasa makcik kami kenang sampai bila-bila.

11 ulasan:

honeylanz berkata...

tersedih pulak. sbb mcm paham aja. ac n ery panggil makcik yg jaga dorang mak & abah!

Queenin Murni berkata...

ehem.. me pon tersedih jugak.. sob sob!

rizza berkata...

yan.. melekat nama ko SITI ye hehhe soo sweet

nana berkata...

mmg sedih. Aku konpius gak - apesal nama kau jd SITI?

Along berkata...

Susah nak dapatkan babysitter yang begitu concern hal anak2 kita...alhamdulillah Yan dapat yg macam tu. Along pun macam sebak gak baca entri ni...hmm...terharu.

Zety Zin berkata...

T_T

takpelah. kot ada masa terluang nanti bawak anak2 jumpa dia. buat ubat rindu :)

Sayang.Ibu berkata...

oh ohhhh..dapat rasa sedihnya...

KS berkata...

Alahaiii sedehnyaaa...

CiKaYu berkata...

waduh..saya yg baca lak emo..

MN berkata...

kenapa dia panggil ko siti? hmmmpphhh...nama penuh ko ada siti ke? *terpinga2 jap aku*

CY4.0 berkata...

nana & MN,
aci tak kalau makcik tak tau nama sebenar aku?