Cari Something?

Rabu, Februari 03, 2010

Takde Duit Ke?

I wasn't feeling well on the other day. So, lepas dah readykan duit dalam envelope, I said to my eldest,

"Amir, ibu tak larat nak ikut. Duit ni nanti bagi kat Wan tau."

"Duit apa ni bu?"

"Amir & Arif kan belajar ngaji dengan Wan. Ni sama la macam yuran yang ibu bayar kat sekolah."

"Ooo."


When later that evening, I was told by someone,

"Wan takde duit ke? Ni ibu bagi."

Boleh?

10 ulasan:

nana berkata...

'bertuah' betul anak kau ye.. pandai berkata-kata :)

Zety Zin berkata...

hehehe. sabo je lah.

KS berkata...

hahahaha.. comel jek!

Queenin Murni berkata...

adoih!! terkedu wan dengo.. hahahhaha!!

MAMASYAZA berkata...

hehehe....geleng kepala jelah..bebudak memang camtu...lain yg kita ckap..lain yg dia faham...dah nama pun bebudak...memang nak tergelak

Siti Zaiton berkata...

terus ku tergelak membacanya..hahahaha...nama pun budak2..

CiKaYu berkata...

pas ni kena pikir out of box lah cik yan....

mama hannah berkata...

hehe..tak terpikir oleh kita :) oh yer,permission to put ur blog in my blog list..boleh x? :)

Nur berkata...

kahkahkah!menusuk kalbu sungguh..

MN berkata...

kah kah kah!!! lain plak jadinya!