Cari Something?

Jumaat, Julai 16, 2010

Tiada Kebenaran Bagimu

Baru-baru ni, semedang tengah bergolek-golek, Amir datang sambil membawa surat..

*baca baca baca*

oh, pi lawatan ke Cameron Highlands. Naik bas. Mak bapak adik pakcik makcik boleh ikut :P

Walaupun begitu, memandangkan anak bujang sorang ni mabuk, maka sepakatlah ibu & abah kata,

"Sorry.. tak boleh pegi.."


Anak bujang tak puas hati OK... siap bawak pulak surat kat atuk + nenek.. haha.. macam la diorang tak tau Amir ni mabuk camne.. korang pun boleh imagine kot kalau baru setengah jam berjalan dah muntah.. ha, ni kan plak kalau bas tu lalu Tapah.. tak ke lembik membik kau muntah karang nak?


/tetiba teringat plak kejadian masa yours truly was 12 years old.. ada lawatan sambil belajar ke CH (bukan Country Heights) jugak la.. lepas parents dah sakan berdiskusi, they gave me permission.. siap dah sign surat bagai + bagi duit untuk bayar.. the next morning, sebelum pergi sekolah, they pulled back the decision.. heee.. sebab diorang risau bas tu nak bertolak malam.. parents kan? kerisauan sejagat, I must say.

9 ulasan:

JuE berkata...

cian amir... wahahaha semangat nk p ngan kengkawan tu... :) tp better xpg laa gitu

MN berkata...

jauhnya school trip! :)

CY4.0 berkata...

J,
mmg tak dapat la..

MN,
sebab depa allow parents/guardians pegi sekali kot.. heee.. siap ada tentatif shopping bagai..

KS berkata...

kan kan.. risauuu tu mmg lah sentiasa..

takpe CY, nanti2 u angkut semua skali pi.. lagi syok hehe

Akak Ratu berkata...

hi CY, akak tuari pun tak kasi my eldest one pegi trip ke CH... mmg riso bila pikirkan jln naik ke atas yg memusing2 tu... tak per nnt CY satu family jer yg pegi... lg fun kan ;-)

~: UmmiNor:~ berkata...

cikyan,

saya ni asyik terlepas nak baca entri2 yg dolu-dolu..sudi tak kiranye cik yan letak ape2 gadget yg membolehkan tuan hamba baca balik entri tuanku tu? haiih ke laut seme tatabahasa wakakakakaka

mommysarah berkata...

OMG, satu hari nanti aku pun akan alami benda yang sama. sob sob...dah "BESAR" dah kita. ;P

maya amir berkata...

kekeke..amir majuk tak ko tak bagik tu?

lailasani berkata...

ouhohohoh.. amir seangkatan dengan saya laa... tp insyaallah dh besar nanti ok.. sy dulu start tak mabuk tingkatan 1... tp sampai laaa nih takleh buat ape2 lam kenderaan kecuali tido atau pandang ke jalan... kalo tak pening2 lalat yg nk muntah lorr...