Cari Something?

Rabu, September 12, 2012

Journey to the Labor Room

Malam tu, aku tak boleh nak tido. No 4 sebelah kiri, No 3 sebelah kanan. Aku memang betul-betul terhimpit. Dengan perut besarnya, nak mengiring payah, inikan pulak dah kena kepit. Hahaha. Memang pasrah je la tido tegak malam tu. Tapi serius, memang payah nak lelap. 


Tau-tau, tetiba aku rasa macam ada deruan terjadi. Rasa macam air ketuban pecah. Tapi aku tak pasti. First Cepat-cepat bangun pergi toilet, tengok ada show. Pakai pad, memang lencun. Sah le kot air dah pecah. It was 2.42am. Tarik nafas jap, dalam cahaya malam yang agak malap tu, aku amik baju baby sepasang, diapers 3-4 keping (kot), bedung, barut dan ntahapaapa lagi.. Baju aku serbamakneka bagai.. Sumbat dalam satu bag.. Ya, dah dalam keadaan begitu baru nak packing uols. Gasak :P 


Then, cari nail clipper. Kuang kuang kuang.. Potong kuku ye adik-adik. Rasa-rasa macam dah settle, aku kejut dia.. Terkejut member bila aku cakap, "Yang, I rasa air dah pecah". Eh, kalau macam tu, memang kena cepat pi hospital yang. 

Aku decide nak mandi dulu. Saja tau nak lengah-lengah. Aku pun tak tau apasal.

Sudah mandi, dia kejutkan no4. Harus OK. Karang dibuatnya dia terjaga, bukannya boleh nak dipujuk-pujuk. Then off we go.



Sampai hospital, tukar baju. Letak tag. Eh, 3.50am rupanya.


No5 dah bangun pulak. Later.

3 ulasan:

i.s.z.a.n berkata...

Banyak nau no hoi! Mak fenin! Hahaha

MS berkata...

masa pi spital, angkut semua ke cy?

macamlah takleh tanya kat twitter kan?

hihi

KS berkata...

nak jugak tulis sini.. apa ni anti climax!