Cari Something?

Khamis, Mei 02, 2013

New Fee For Interbank Giro Transaction (IBG)

Start hari ni yo!

Kalau dulu MBB nak transfer duit ke bank lain, it costs us RM2.00.

Kalau dulu CIMB nak transfer duit ke bank lain, it costs us RM1.00.

Sekarang? SEPULUH SEN SAHAJA. 10 sen. Ten cents. WOW.

By the way, aku ada akaun (yang aktif) kat 2 bank tu je. Hahahaha. Benda ni apply kat bank lain pun sama jugak. 10 sen per transaction.

Thank you to Bank Negara. Nak encourage online banking katanya. Ya, dengan kata lainnya, nak encourage online shopping secara berleluasa.


4 ulasan:

brick berkata...

How about
paying car loans to other bank
? Pay ten cents also ?

cysev3n berkata...

brick,
why dont you give it a try and let us know :)

JaNnAh berkata...

ya.. saya lah antara yg suka sakan2 dgn charge baru ni.. hahah...

cysev3n berkata...

JaNnAh,
sakan la ya lepas ni. haha