Cari Something?

Jumaat, April 04, 2014

Catuan Air Bakal Berlaku Lagi

Hujan lebat di KL semalam. Beberapa kawan-kawan bagitau benda yang sama, be it through twitter, WhatsApp and FB.

Catuan di Selangor dah masuk bulan kedua. Harap sangat tak melarat sampai bulan puasa. Tup-tup semalam, terbaca kat paper, dry spell aka musim kering kemarau tak berhujan ni dijangka akan berlaku lagi dalam bulan Jun sampai Oktober.

Time tu bulan puasa. Bulan yang kita biasanya meriah nak masak-masak untuk juadah berbuka. Yang pastinya memang banyak perlukan air.

Menurut paper tu lagi, hujan yang berlaku sekarang tak sehebat hujan tahun-tahun lepas. Kerajaan Selangor ada menyatakan catuan akan ditamatkan once empangan cecah 55% kapasiti.

As of now, ni gambaran paras air kat empangan kita sekarang.

Pic taken from the above link

Doa itu senjata mukmin. Ya ALLAH, makbulkanlah doa-doa kami. Penuhkanlah empangan-empangan kami.


Beli Baju Dari US

Tiada ulasan: