Cari Something?

Khamis, Mei 22, 2008

Hari Tag Sedonia

Mak kena tag dengan MamaAiman.. tetiba mak teringat, mak pernah jugak kena tag dgn cik Erna pasal buku.. harus le aku bayar sume hutang la ni jugak nampaknya.. maka jadi lah hari tag sedonia..

Tag #1
Eight Random Facts/habits About Yourself

The Rules :
1. Each blogger must post these rules first.
2. Each blogger starts with eight random facts/habits about themselves.
3. Bloggers that are tagged need to write on their own blog about their eight things and post these rules. At the end of your blog, you need to choose eight people to get tagged and list their names.
4. Don't forget to leave them a comment telling them they've been tagged, and to read your blog

OK, here goes
  1. An Arian (ngelat tak? wah kah kah kah)

  2. I'm 30 years old (ngelat lagi)

  3. Ada satu handbag je utk dibawak ke mana2.. quite big.. hadiah dari my bro.. (macam pernah ku sebut je ayat ni.. tp kat mana ek).. kalau pi outing memana, dalam beg itu lah aku sumbat diapers Zeri.. baju ganti utk dia.. eh, memacam la.. nak ganti bila ek.. tunggu aku redeem points la.. (yet another TODO list tu)

  4. Suka kira $$$.. setiap kali pi lunch ataupun pi mana2 yg memerlukan aku utk keluarkan duit, aku akan bukak notes kat handset + taip dalam tu..

  5. Suka clearkan inbox aku dari msg2 yg rasa tak perlu.. hari2 ni.. Sent Box pun aku kejekan.. mana2 ayat yg best transfer dalam folder lain.. btw, SMSes from the mystery man(?) dah stop okkay.. perhaps he/she realised yg dia hantar SMS kat salah org.. AFTER 3 months!

  6. I'm a fast typist.. pernah zaman dolu2, dengar lagu then taip lirik.. org ingat mak cut & paste!

  7. So into $$$.. tapi takde sampai takat nak tambah duit dalam akaun bank dgn cara yg tak seswai..

  8. Fact : mak termenung lama nak siapkan tag ni..

Ni hutang kat cik Erna kita..
Tag #2

  1. Last book read?

    I must say Cool Mum Super Dad.. tapi tak abis baca pun lagi.. keh keh keh



  2. Currently reading?
    May I say Muqaddam Bergambar? Mak baca dgn Amir la especially..

  3. Favourite genre?
    Mostly about parenting + $$$

  4. Favourite author?
    mak tak kesah ni..

  5. Favourite book - fiction?
    Zaman kecik2 aci tak? those 3 Penyiasat series..

  6. Favourite book - nonfiction?
    Asam, Garam, Gula & Kopi by Abd. Jalil Ali..



  7. 3 books you wish to read next?

    • Cool Mum Super Dad (kasik khatam)
    • Ayat-Ayat Cinta *wink*
    • Pendidikan Anak-Anak Dalam Islam (Jilid Satu & Dua)

Huargh.. kalah nak jawab esei SPM.. keh keh keh..

22 comments

Tiada ulasan: