Cari Something?

Selasa, Mei 20, 2008

Keefshi

We went back to KL around 8.30pm from PD last night.. ye la, harus la tengok news Tun M keluar dari UMNO tu kan.. above all, mak paling suka komen Nik Aziz.. hehehe..

Masa lambai2 in-laws, tetiba Amir kata - "Amir nak makan keefshi"

Aih? dah makan macam2 kat umah nenek pun nak makan lagi?

"Amir nak duduk dalam Keefshi.. Amir tak nak beli bawak umah.. Makan kat umah tak sedap.. Makan kat Keefshi sedap.."

Amboi.. sedapnya dia order.. But I was quite surprised bila hubby angguk..

Biar betul nak bawak budak2 ni makan kat luar.. dah lama tak dine in weh.. mmg sokmo le tapau bawak balik.. hehe..

Anyway, we arrived in KL around 60minutes later.. jalan clear la plak memalam ni.. aku plak yg rasa pelik semacam..

Sampai je depan KFC Taman Connaught..

"Adik duduk diam2 kat dalam keefshi.. adik jangan main-main tau. Amir nak makan keefshi".

"Em.."

Kecoh dok pakai selipar berbagai.. hinshh.. Hubby dukung Zeri + pimpin Arif berbagai.. Amir dok tunggu dgn aku - order Snack Plate je pun.. Milo es 2.. dgn apa ke bendanya tu - cheesey wedges utk hubby..

Arif of course le melayan milo es saja2.. Zeri makan bun.. Seketul ayam betul2 utk Amir.. seketul lagi ibu & abah yg rembat.. keh keh keh..

Dah abis sesi makan keefshi tu..

"Amir nak pegi Giant"

Ah, takde2.. jom balik, tido..

p/s: I managed to call Madam Za on last Friday.. she's fine.. dah jejak 6 bulan pun.. and and, ooh.. mak sungguh jeles OK.. mak tanya senduk sapa yg dia curi, dia gelak je.. hmmphh..

17 comments

Tiada ulasan: