Cari Something?

Isnin, Jun 30, 2008

The Occasion

Cite terus la ye..

Lepas Zohor 28/6, hubby & I with Zeri gerak pi KFC Tanjong Karang.. bukannya takmo pi KFC Sg Besar, tp KFC situ tutup.. buat renovation.. ni salah satu hiccups dalam plan ni la kiranya.. hehe..

Around 2.30pm dah sampai.. dah bayar berbagai.. staf KFC angkut itu KFC masuk dalam kereta, then off we go..


3.27pm dah sampai ke Asrama Kebajikan Anak-anak Yatim Sekendi.. mama, papa, angah, BIL and my lil bro dah ready dah kat sana.. kek dah bukak.. goodie bags dah susun.. tunggu kitorang je ni ha.. so, sampai2, terus bagi2..




Ustaz yg jaga anak2 ni buat kata2 aluan berbagai.. then makan2 session..



Time potong kek, adik2 ni sume pakat nyanyi lagu Happy Birthday utk Amir.. tp anak bonda yg sorang ni sangat la malu.. kah kah kah.. ye la, org tak biasa.. sudahnya Arif yg potong, boleh?


Dah abis makan, ada la sorang adik ni buat nyanyi2.. sedap weh suara dia.. nama Mohd Aizat.. nyanyi lagu Mawi.. mak dapat tangkap tajuk yg 1st je -- Kian.. yg 2nd tu tak sure.. tapi serius la sedap.. sebak pun ada.. then ada la a few adik2 ppuan buat nasyid plak.. terharu sangat tau..

Dah selesai sume.. mana2 makanan yg tak abis sume depa tapau.. my mom siap readykan plastic bags untuk depa tapau.. thanks ma.. you are simply the best!

"Saya nak bungkus boleh? nak bawak balik untuk mak.." one of them said.. siap mintak izin lagi.. padahal kita dah bagi green light..

Later, ada sesi bergambar kejap.. then, my dad sampaikan sumbangan dari kawan2... Thanks to you.. You know who you are -)


Around 4.35pm sume abis.. puas hati la.. sume makanan abis..

Hereby, I would like to thank my parents, my sister and her hubby, my lil bro, my uncle dan penderma2 lain yang menyumbang dari segi makanan & wang ringgit.. Hanya ALLAH yang dapat membalasnya.. Insya-ALLAH..

Gambar later.. macam biasa la.. mak takde kamera.. tunggu dari JB okay?

Sedikit info tentang asrama ini. Ia diuruskan oleh Ustaz Halimi (berkerusi roda) sejak 1985. Tanah tersebut diwakafkan oleh ayahnya dan dana untuk menguruskan asrama ini sebahagiannya datang dari hasil ternakan kambing & ladang kelapa sawit.


Sekian, mekasey -)


12 comments

Tiada ulasan: