Cari Something?

Isnin, Ogos 04, 2008

MMR

Semalam pi cucuk Zeri.. MMR tu..

"Kenapa lambat?"
"Aaaa.. masa dia setahun hari tu, dia demam sket.. mmg tak boleh buat kan?"
"Ha-ah.. mmg tak boleh"

Nasib baik..

"Kita timbang dulu.."

Aku pun dirikan Zeri kat penimbang utk org tua2 macam kita ni.. tp mamat ni nak manjat2 aku plak.. aku perasan sebelah kaki dia terangkat.. Tup2 assistant doc kata

"8 kg!"

"Turun berat anak awak ni.. "
"Biar betul doktor.. Anak saya makan banyak tau.."
"Tak cukup la tu.."

Eeee.. hangin je plak aku dengar.. aku peek kat kad anak aku.. masa dia 5 months, dah 8.4kg.. patut la kena sound tepet.. Since aku tak puas hati..

"Saya timbang lagi sekali laa.."

Aku berdiri, so Zeri paut pada lutut aku..

"9kg.. gerak2 going to 10.. tp 9kg+ la.."

"9kg OK.."

Hmm.. comel je la anak ibu ni.. tp apasal masa ibu dukung rasa macam dah over 10kg? Heee..

// Aku serius nak kena buat weight lifting.. lengan belah kiri ni cantek ja sbb selalu dukung Zeri.. belah kanan? ya rabbi!

1 ulasan:

CY4.0 berkata...

from Haloscan

Marisa
kire lengan hang dah ada ketul2 la ni... hehehe... aku mmg tak larat nak dukung. kdang2 suh hubby dukung.... tu tera anak aku tak berapa nak besar sgt

rizza
hehehe ok le tu zeri....
9kg...
yan...tu pasal le kena pastikan betul2 derang timbang anak ni..kang tak pasal2 derang lak sound kita anak berat kurang..sedangkan derang timbang tak betul2 tengok

aku le ni dah tak larat le nak dukung hassan..dah 13.4kg.. le ni dia dah boleh jln jauh,,,ok le..heheh...

anamiraa
yan,
timbang dia tu digital ke tak? yang susah kalau tak digital sebab jarum tu dok lari2..

:P

CY
Marisa,
takde la ketul2.. tp tak la rupanya melayang2.. bley imagine tak?

Za,
tu pasal.. dah sah2 si Zeri ni asik nak berdukung je.. aku letak bawah nak timbang pun dia ingat kita nak tinggalkan dia..

k Ana,
non-digital.. heeee.. tu yg nak juling bijik mata tengok jarum tu.. kah kah kah..

Dott
my son adnan makan banyak, nampak org makan ikut makan.. tapi tak nampak gemuk except for the cheeks nampak bumbum.. i think he is abt 9 kg jugaklaa..

CY
Hi Dott,
thanks for dropping by.. Azri dah tak nampak cikibum, except for peha dia.. harap2 dia dapat berjalan la dalam masa seminggu dua ni.. heee..

ealyie
cik_yan, bole tahan zeri 1 tahun da 9 kilo.. iris la ni da 16 bulan baru jejak 10 kilo tau..kekekekke.. tu pon ku kira suda berattt...