Cari Something?

Rabu, Oktober 15, 2008

Malam yang gelap

It've been a ritual for my other half utk ajak anak2 membaca bismillah sebelum tidur, seorang demi seorang..

Satu malam ni, lepas dah tutup lampu almost 1/2 hour, budak2 ni still tak nampak gaya nak tido.. whilst hubby & I were chit-chatting, tetiba dengar sora Amir

"Abah, nak bismillah"

Hik hik.. nak tido la tu.. Bismillah will be divided into 3 sections.. (betul ke frasa aku ni?)

Amir, Bismillah, (Amir follows.)
Hirrohman (Amir follow lagi)
Nirrahiim.. (follow la lagi)..

and it will ended with

Assalamualaikum Amir.. dan Amir akan jawab - Assalamualaikum abah.. (nasib la..)

then, turn Arif plak..

sila repeat seperti di atas..

lepas tu, suasana hening seketika..














tup2, dengar sora Amir..

"Abah, ibu pulak..."

I was like, Huh?

"Abah, ibu pun baca bismillah.."

so, nak tak nak, mak pun terpaksa la follow step atas tu.. ya ampun.. tak larat nak tergelak.. my other half lagi la.. tak pasal2 kena tambah satu lagi round :P


13 comments

Tiada ulasan: