Cari Something?

Khamis, Oktober 16, 2008

Tribute to Mon

Nama dia Monty de Alfonso. Dont ask me why. For past years, whenever ada addition to the family, its like a responsibility for me to give the name.. and the name popped out..

Monty de Alfonso, kami panggil Mon.. ataupun Mont.. bunyi sama je.. found dead this morning by my sister.. seawal 6.16pagi dia SMS aku nak menyatakan berita sedih tu..

"Along, mon dh mati.. :("

I was stunned. terus bangun, perform Subuh prayer.. and all the memories dok flash depan mata.. abis je bagi salam, hubby bangun.. and the 1st thing i told him,

"Mon dah mati yang.." sora mak sangat bergetar time tu..

Mon adalah kucing yg datang ke rumah.. satu hari dalam hujan lebat, dia tumpang berteduh di rimbunan pokok pandan di belakang rumah.. since then, kami bela dia.. dia jugak la satu2nya kucing berwarna oren/gold yg hidup lama.. Ni fakta : semua kucing kaler oren/kuning dan sewaktu dengannya yg lahir di rumah kami, mmg tak hidup lama.. tak seperti warna2 macam Bebeh..

Dia adalah kucing yg sangat pemalu.. Frens who've been to our house, mesti boleh recall kucing yg intai2 diorang di sebalik langsir.. Jalan pun tunduk je.. Very humble.. tak macam Bebeh, nampak arrogant..

There's no Mon's legacy left behind.

I asked abah untuk tolong tanam Mon. Aku nak tengok kubur dia once aku balik JB nanti.

Mon, rest in peace. You will be missed. Its not easy to forget you after almost 10 years we shared our lives with you.

Along akan rindukan mata Mon yg redup tu..



24 comments

Tiada ulasan: