Cari Something?

Jumaat, Oktober 24, 2008

My eldest

Dah lama tak cerita pasal Amir kan..

Well, awal minggu ni, dia decide untuk tidak minum susu thru botol lagi.. no exact or specific date.. somehow ntah apasal mak tak record benda ni dalam kalendar handphone..

Amir dah besar.. Amir nak minum dalam cawan..

Ha, ye la.. makanya my other half telah menyorokkan botolnya instead of buang.. maklum le.. kot tetiba dia nak declare diri dia kecik balik kan..

Itu satu milestone.. Ni nak cerita benda pagi ni..

Semedang mak angkat bag baju diorang, Amir sibuk2 angkut barang dari dalam kereta jugak..

OK, here goes..

Tangan belah kanan sangkut Alex (beg bentuk singa dalam Madagascar.. macam2 dia sumbat dalam tu.. macam Singa baru lepas melantak kuda kaedahnya perut si Alex)

sebelah kiri pegang bekas macam balang kurma yang tinggi2 tu.. dia sumbat item2 yg digunapakai dalam shape sorter si Zeri..

Oh ye, tangan kanan pegang senapang..

boleh bayangkan tak camne havocnya anak teruna mak sorang ni?












boleh bayang tak?

Tak boleh takpe.. hehehe..

Jadi mak pun ala2 bikin conversation dgn dia..

"Banyaknya barang Amir.. "

"Ye la.. ni Amir punya.. (pegang senapang tinggi-tinggi)
Ni Zeri punya (tunjuk balang kurma tu dgn senapang) seksa aku tengok.. tak campur dgn beg tangan Alex kat lengan lagi..

Arif punya?
Ni ketapi ni..

Ye.. ingat jugak dia kat Arif.. di bawah timbunan item-item shape sorter tu, terperosok satu kepala keretapi..



Moral? Takde moral.. cuma aku harap dia boleh la ingat tentang adik-adik dia sampai bila-bila.. biar la dalam susah ataupun senang..

1 ulasan:

CY4.0 berkata...

from Haloscan

ieza
good boy la amir nie..cth kepada adek2 dia...and responsible brother.....harapnya danish pun bleh jadi bro yang baik...heheh ->
tapi blum plan nak preggy lagi skali..

Sufira
Iyerlah..bagus betul amir...BTW, anak daraku itu bilalah nak buang botol dia...sehari 5 kali gak menonggang botol tu..dah sekolah padahal..sigh...

anamiraa
sweetnya brotherly love. emo la pulak.

CY
Ieza,
takat ni tang bawak mainan + pimpin tangan Arif tu nampak la.. tp time member rembat mainan dia, mmg kena la sedas dua.. hinsh..

cik Sufira,
man man lor.. dia dah ready nanti, dia buang punya.. hehehe..

k Ana,
meh la kita sisterly love plak.. ok? kah kah kah..

nurmazrina
erm semoga amir menjadik seorang abang yg sgt mengambil berat ttg adik2nyaa..amir yg comeyyy

mamaDhea
alahai... comey jek kan.. wlpon dh declare BIG BRO.. ;)

dhea pon always ingat kt kami (me, hubs & adik dia tu..), wlpon dia gi berjln ngan big bro & SIL aku..

ade skali tu, Dhea gi kedai mak.. seblm balik tu Dhea, tapaokan mak & Hubs buah tembikai sbb kami mmg suka pulun mkn tembikai klu lepak kt kedai mak.. sesape pon melainkan kami berdua DILARANG sentuh tembikai tu.. padahal Hubs takde kt umah pon coz kena attend course utk
2bln.. huhuhu...

senakal-nakal Dhea, ingat jugak kt kitorang.. huhuhu.. emo laa pulak mak ptg-ptg nih...

i.s.z.a.n
huishh..apa plak xde moral, sgt tinggi nilai moralnya tuuuu ;)

rizza
yan.. aku tergelak bab ni

Tangan belah kanan sangkut Alex (beg bentuk singa dalam Madagascar.. macam2 dia sumbat dalam tu.. macam Singa baru lepas melantak kuda kaedahnya perut si Alex)

hehe

bagus amir ye.... anak teruna contoh tu hehheh

arnie
Comel sungguh aksi Amir...

eh, ader nilai estetika tuh... berkesan kat dlm 'kotak fikiran' ibu dia... heheh

mrs h
bagus amir.. sesuai ngan nama dia.. klu anak terunaku itu, semua abah dia yg kene angkut.. hehehe.. mak angkut si dara.. tunggu la mak pindah rumah atas tanah dulu.. hrp2 adam akan menjadi seperti amir.. (wink)

mrs noba
di pagi yg hening ini sungguh tersentuh saya membaca entry cik yan ini... sob sob!

hyelbaine
Caya lah Amir! Dah besor dah abang nie sekarang ;)

Cheers!!! :D

ms lola
Tak boleh bygkan. Tp cuma boleh terasa sejuuuuuk je perut ko tuh.

fid
bagusnya abang!!!

azlanlin
Anak-anak akan ingat jika kita sering mengingatkan mereka. tak gitu?

Erna
baguihnya abang!! :)

amy
bagus laa camtuuu... boleh harap nanti jaga adik²

CY
Maz,
gitu lah hendaknya..

Sya,
mak tak pasti la kalau Amir ingat kat kitorang sampai takat tu.. hik hik.. harus di test ini macam..

iszan,
mak harus rephrase la kaedahnya ye..

Za,
tu la.. aku harap dia menjadi contoh kepada adik2nya yg 2 orang ittew (setakat ni)..

cik Arnie,
biasa la jadik mak ni.. benda kecik yg anak buat pun bisa mengesankan.. cewah!

Mrs H,
kadang2 abah dia jadik mangsa jugak.. tp mmg la ni dia sama2 havoc la dgn kita mengangkut barang..

Mrs Noba,
hang ni.. syahdu di pagi deepavali kaa..

Baine,
caya, jangan tak caya.. kah kah kah..

Ms Lola,
guess what.. mmg asalnya aku nak tulis tang sejuk perut kat tempat moral ittew.. tp kenapa sejuk ek.. perut kita selalunya panas kah? satu kemuskilan di situ..

Fid,
esok2 Akif pun jadik abang yg super jugak..

azlanlin,
true.. nak dapatkan satu2 result dgn anak2 ni bukannya overnight je.. heee..

Erna,
thank you di atas pujian mu ittew..

Amy,
insya-ALLAH.. harap2 macam tu la kaedahnya nanti..