Cari Something?

Ahad, Disember 21, 2008

Sebelum Sejadah Dibentang


Asalnya, aku takde intention pun nak layan cerekarama malam tadi.. pasal menerusi butang Info kat astro kata, tajuk "Kasihnya Kian Pudar.." ah.. malas la nak feeling2 kan.. tapi sbb dah tak larat nak layan AXN berbagai, aku pun tukar channel.. saja nak tengok pelakon.. alih2, nampak muka Rozita Che Wan.. dengan sorang budak.. aih, ni macam lain je cite ni..

follow, follow.. follow.. serius best.. just I was hoping endingnya tak sedih macam tu.. bagi chance la weii.. argh! And of course, aku lost count berapa kali aku menitikkan air mata :P


Eh, tak tengok ek? korang yg baca ni tengok ke idak? Plot dia sempoi.. Rozita che Wan ibu tunggal ada anak lelaki umur 11 tahun.. husband dia dah meninggal masa anak dia, Aiman usia 5 tahun.. one fine day, mak ni ada course kat Langkawi, so dia terpaksa tinggalkan anak dia kat adik dia, Que Haidar, which is Paksu kepada Aiman..

Que Haidar ni pegang watak anak muda yg sangat berjaya, tinggal kat D'Loft, bawak Mercedes.. dan sangat aktif dengan night life.. solat pun jarang..

Plan asal, nak tinggalkan Aiman 3 hari je sepanjang mak dia ada course.. akan tetapi, yada yada yada (i'm a "good" story teller OK) Rozita che Wan accident + mati.. so kesahnya apakah yg berlaku dengan Que Haidar yg mmg agak reluctant utk menerima kehadiran anak sedaranya itu..

to cut it short, Aiman berjaya menyedarkan Paksunya.. yg akhirnya berjaya membentangkan sejadah utk solat setelah sekian waktu.. dan pada ketika sume nya ala2 alice in wonderland (read: happy) dan2 tu plak Aiman accident + mati! argh! rasa macam nak rewrite je script :P

Betapa kan, kalau ALLAH nak bagi hidayah, menerusi seorang anak kecil pun dah lebih dari cukup..

Sapa yg tak tengok, melambak kat Youtube.. cari je "Sebelum Sejadah Dibentang"..


17 comments

Tiada ulasan: