Cari Something?

Isnin, Disember 15, 2008

Takde title


Dah berapa malam Zeri asyik nangis2.. bukan nangis yang betul2nya.. ni merengek yg tak kuar air mata tu.. and its VERY annoying... heeee..  

sila maklum bahawa, tiap kali dia terbangun utk nite feeding, once dia tak nampak je ibu dia ni, start la nangis.. actually ibu ada je kat sebelah.. tp once dia rollover, and dia tak nampak ibu dia pada side yg dia bangun tu, haa.. start la.. starrrt...

there was one night, dia bley berdiri kat tepi katil.. tak tau la apa motif.. mengigau ke apa.. abah dia dukung, nangis2 jugak.. Zeri, ibu tido kat bawah dengan Zeri la.. takde nak lari dok atas katilnya.. 

Satu yang kelakarnya kan, Zeri ni.. kalau nangis, mesti duduk dulu.. dah duduk baru kuar bunyi segala makneka nya..

jadinya, tiap kali dah jadi macam tu, aku pun bersora laa.. 

"Zeri.. ibu kat sini.."

dan dalam gelap malam tu dia pun gagau le merangkak kat aku.. terus sembam muka kat dada.. kuat plak tu.. sangat sakit okkay..

lepas nyusu, tepuk2, tido balik..







tapi malam tadi, aku membebel kat dia..

Zeri, malam ni takmo nangis tau.. Zeri dah besar.. ibu ada je kat sebelah.. tak nampak belah kanan, try toleh belah kiri.. bley?

and turns out, mmg dia tak nangis langsung malam tadi.. ni rasa nak tape je benda ni, then ulang2 je tiap malam.. aci?


17 comments

Tiada ulasan: