Cari Something?

Selasa, Januari 06, 2009

Kena Pujuk

Semalam my other half ajak pi Giant.. TAPI kena dinner dulu.. so, lepas solat Maghrib, kami pun dinner.. made in Pekan Sg Besi je.. kekeke.. nasik kukus ayam dara.. tang mana dara tu, jangan tanya.. auww!

Tapi, Arif dah tido time ni.. satu hari suntuk tak tido kat umah makcik.. so, takpe la.. relaks.. sambil2 tu, aku layan la Wall E.. dah baru separuh jalan, my other half bagitau..

"I ada Prison Break latest episode yang.."

ah, apa kes nak layan Wall E kan? baik layan Prison Break.. tp tengok jam dah pkl 9.30pm gitu.. bukak lagi ke idak Giant ni..

"bukak.. pkl 10pm nanti kita pergi la.."

so, dalam 9.50pm gitu, aku dengan takde hati perutnya, kejutkan Arif..

"dik, nak pi Giant tak?"

"Tak nak.. Alis ngantuk.. Alis nak tido.."

"Abah, Amir nak pegi Giant! Kita tinggal la adik.."

Tapi abah dengan vetonya kata, "adik tinggal, abah pun tak nak pergi"

Apa lagi.. ngamuk la anak bujang yg tua tu.. nangis sungguh2 OK.. tengah dia dok nangis, Zeri perati je... kekeke.. tang ni aku gelak dulu, aci?






















































sbb tak lama lepas tu, Zeri pun berdiri.. tepuk2 belakang abang dia.. ala2 pujuk

"dah la bang.. tak payah la nangis.. buruk benar rupanya.."

kekekeke..



Nota kaki: Amir suka urut2 belakang Zeri time Zeri nangis.. dan biasanya ayat yg dia guna.. "sudah Zeri.. sudah.."



19 comments

Tiada ulasan: