Cari Something?

Isnin, Januari 05, 2009

Mandi sungai

Yesterday, we went here. Ad hoc picnic orang kata.. saja je pun since budak2 tak pernah rasa mandi sungai :P yang sebetulnya mak bapak pun sama gedik, OK? memula konon nak pergi dalam pkl 8am+.. harapan je la.. pkl 11am baru gerak.. sampai2 je hujan la pulak.. so, makan angin dalam keta je la dulu sementara nak tunggu hujan teduh..

Masa memula tu, I was like, eee.. camne la Zeri ni nanti.. ye la, alangkan air shower yg biasa2 tu pun dia dok nangis2.. inikan pulak air sungai yg sejuk tu.. tambah2 baru lepas hujan kan..





But he proves us wrong.. moi la especially.. dia suka gile OK! siap main simbah2 air kat abang2 dia.. and gedik2 suh abah bawak dia ke tengah utk direndam.. sungguh tak ku sangka.. cempedak jadik nangka!


lepas sejam, mak budak yg dah tak tahan.. budak2 ni dah start tangkap2 ikan la plak.. eh, anak2 ikan ek.. cekup2 dengan tangan berbagai.. ah sudah.. cukup2 ye anak2.. tangan ibu dah kecut2 dah ni..


so, we went home around 1.30pm.. this time my other half berhajat utk mengikuti arahan GPS.. dan kami selamat pulang ikut jalan kuching .. jalan loke yew? nasib la.. asalkan sampai umah.. kekeke..


Nota kaki: Hasil kepenatan berendam dalam air sungai, Arif aka Alis tido pengsan lebih 12jam!


13 comments

Tiada ulasan: