Cari Something?

Rabu, Februari 04, 2009

Romantic Movies

Aku, sebagai samdol #2 telah berjaya dijejak oleh Ms Lola.. maka, tertag lah diriku..

Please copy the following rules in your post (as usual)
1. You have to point out 5 romantic movies that you would love to share with your loved ones..
2. It doesn't have to be in order.. as long as you love the movies, it will be fine..
3. You have to tag another 5 person to answer this tag

To be frank, banyak sangat movie yg aku layan dengan my other half sepanjang perkenalan kitorang.. sejak dah kawen je kitorang slowdown.. layan movie kat umah je :P

Sementelah dah lama... jadi aku pun bukak la website http://zml.com/romance/ untuk mengimbau movie2 yg pernah kitorang tengok.. gigih mak nak siapkan tag ni.. sekali, terpandang Wall E.. kah kah kah.. sabar je..

Tapi antara romantic movies yg kitorang pernah layan (since dah pernah layan, means mmg love to share la kan?) ialah


  1. Serendipity -- pasal dua org strangers yg menyerahkan kepada takdir sama ada diorang akan berjumpa semula atau tidak. John Cusack and, and.. Kate Beckinsale.. (pontianak dalam Underworld)..

  2. seperti Ms Lola -- i loovvee Mr & Mrs Smith! paling tak tahan masa tengah dok lari tu ada lagu background by Air Supply..

  3. I like Hitch as well.. Will Smith jarang failedkan mak!

  4. The Terminal - a piece by Tom Hanks + Catherine Zeta Jones.. sorang lelaki yg terkandas kat lapangan terbang..

  5. A Walk to Remember.. - baca part ending dalam buku je pun bley meleleh air mata on the spot..

  6. dan last but not least.. Two Weeks Notice by Sandra Bullock & Hugh Grant
yg sebetulnya aku dah tak larat nak browse website tu.. ikutkan banyak lagi movies yg best2.. tp ni pun dah letak lebih.. kekeke..

5 orang yg bertuah ialah
  1. cik Arnie
  2. cik Zety
  3. cik Efi
  4. cik M-I-O
  5. cik Sufira


9 comments

Tiada ulasan: