Cari Something?

Jumaat, Februari 13, 2009

Sistem Penapisan TV

Sapa tengok Grammy Awards recently?




Aku pun tak tengok.. dok dengar dari kejauhan je.. dengar2 pun, ter aware la jugak bila Katy Perry perform..

Aku tak kenal sangat minah ni.. tp lagu dia yg glamer antaranya I Kissed A Girl.. aku tau pun sbb sorang colleague kat ofis ni rajin bukak radio.. dan radio tu pulak selalu kuarkan lagu ni.. hahaha.. kalau nak harap aku dengar radio? 

Agaknya sebab perempuan yg nyanyi, maka pihak penyiar mengambil keputusan untuk mem"blank" kan part "girl" setiap kali baris lirik tu dinyanyikan.. memula ingatkan Astro rosak.. tp dah banyak kali jadi.. sah, kena censored.. maka, jadi la..


I kissed a ___ .. I liked it.. yada yada yada..


Tp, antara kissed dengan girl, mana satu yg patut kita blank-kan? 

Ke, kita patut ban je terus lagu ni? 



4 comments

Tiada ulasan: