Cari Something?

Khamis, Februari 12, 2009

Tak Rela Ku Pujuk

Dulu2, time my other half mai jemput kat tangga di seberang stesen LRT, semua hero2 kitorang pakat join sekali.. tp sejak dua menjak ni, ada Zeri je.. tak kesah la kan.. sonok jugak tengok Zeri terkinja-kinja tengok ibu dari kejauhan.. masuk2 je aku dalam keta, terus rebah atas pangku.. heee..

Kesahnya, ada cerita di sebalik itu.. most of the time my other half nak pi jemput aku, Arif mmg gedik2 nak ikut.. tapi, Amir akan tahan..


"Dik, abah pegi kejap je.. tengok gajah lagi best.."


Arif yg senang termakan pujuk, mmg sokmo tinggal la dgn Amir.. Kalau tak, maknanya sume orang akan ada dlm keta, sbb Amir takkan nak tinggal sorang!


Tapi bila sampai bab Zeri.. walaupun Zeri nampak seronok nak layan gajah (read: Ice Age 2) Amir akan cakap,


"Abah jangan lupa bawak Zeri. Nanti dia nangis. Amir tak larat nak pujuk.."



Boleh?

12 comments

Tiada ulasan: