Cari Something?

Jumaat, Mac 13, 2009

Cerita Tentang Nuffnang - Part II

OK, placement utk ads ni pun satu hal jugak.. khusus utk skyscrapers (SS) advert, korang kena letakkan di bahagian atas sekali di bahagian sidebar..

Leaderboard, rasanya takde masalah sama ada di atas blog title ataupun di bahagian bawah..

Utk large rectangle (LR) biasa mmg diletakkan di bahagian posting.. cara untuk meletakkan ads di bahagian ni pernah saya kongsikan bersama di sini..



Kalau diperhatikan, di sebelah sisi kiri page Nuffnang anda (kalau tengok guna tab Analytics), ada LIST OF BLOGS beserta bintang-bintang berkerlipan.. tak berkerlipan pun, acah je :P..


Sebagai contoh.. bukan gambaran sebenar

Apa Apa Je
Large Rec: * *  *
Leaderboard: * * *
Skyscraper: * <<<-- tapi part ni mmg benar!
 

Mari kita lihat apa kata Nuffnang? 

The stars to the right of your blog name(s) indicate your blog's Click Rating. This is based on the CTR ( click through ratio ) of your previous paid ( i.e. non-global ) campaigns. This new feature is meant to provide feedback to you about the performance of your paid ads relative to click-throughs. 

Maklumat lanjut ada di sini.. Lanjut sangat, koser nak C&P.. ha ha ha..

Berdasarkan pemerhatian terhadap blog saya sendiri, biasanya mCPM akan diletakkan di bahagian yg banyak bintang.. Cuma tak pasti la kenapa blog yg lagi satu tu ada byk bintang berbanding blog yg ini.. musykil! 



Nota kaki: Psst.. sementelah mak punya skyscraper tu sendu, rajin2 la klik kat situ.. ha ha ha..



13 comments

Tiada ulasan: