Cari Something?

Khamis, Mac 26, 2009

Dari Meja Seorang Mata Duitan


Semalam ada surat dari Public Mutual.. ha.. nak bagi aku statement PIOF la tu.. ihiks.. syahdu je tengok balance RM.. dulu kuar banyak ni.. la ni dah tinggal banyak ni.. mmg tengah merudum ye kawan-kawan.. tp jangan lah bimbang.. itu bermakna JANGAN DIJUAL unit2 yg ada itu..

Malah, ini adalah waktu yg sangat cantek utk membeli.. ala2 sale gitu.. tapi tak pasti la berapa % sale.. biasa lah.. ekonomi ada ups & downs.. jangan kata ekonomi, hidup kita yg sementara ni pun kan.. Jika anda ingin membeli, sila hubungi ejen terdekat anda.. TAPI saya bukanlah salah seorang daripadanya.. ni kira iklan khidmat masyarakat gitu :P


Zaman ekonomi tengah cantek dulu, mak pernah untung 30%+.. kalau dijual time tu, mmg dah merasa.. TAPI since my aim is for long term, mak biarkan saja.. Kalau dikira dari segi unit, sket lagi.. skettt lagi nak cecah 6 figure.. UNIT.. bukan RM :P bak kata my other half, kalau setiap unit jadik singgit, FUH.. joli katak mak! but its possible right? ngeh ngeh ngeh.. *mode berangan jadik kaya raya*

Duit KWSP mak yg boleh dilaburkan pun dah makin berkurang la dari yg biasa.. Maklum le.. dah masuk 31 :P Limit pun sudah naik lorr..




Sekian cerita $ dari saya yg tak seberapa.


Nota kaki: Ni kalau jual kijang mak ni, dah untung jugak.. kah kah kah.. nak beli yg lain, kejung plak nak cari $$$ :P bila emas mau turun lagi??




11 comments

Tiada ulasan: