Cari Something?

Jumaat, Mac 20, 2009

Lagi-lagi keliwon

Kalau ada penunggu review saya berkenaan Keliwon episod Hantu Kopek malam tadi, minta maaf la banyak2.. saya tak tengok.. bukan sebab kes malam Jumaat ke apa.. tp saya ralit dengan Sudoku.. tau2 dah 10.12pm.. ah ah ah..


Lagipun, hantu kopek tu bukannya seperti yg saya bayangkan atau seperti yg anda ceritakan dalam ruangan komen tempoh hari.. ada sedikit potong stim di situ.. 








so, sapa yg tengok?




8 comments

1 ulasan:

sahara aban berkata...

kopek dari perkataan jawa bermaksud buah dada wanita. klu nak betul2 real memang kena nampakkan hantu yg berbuah dada besar melebihi kepala manusia... Dahulunya saya anggap keliwon ni hiburan TV semata. Saya tidak peduli dan ambil tahu hari-hari jawa seperti poon, wageh, paeng, legi dan keliwon sehinggalah pengalaman mengubati kakak yang sakit. Sakit kakak tidak diketahui puncanya. Pakar perubatan memberi berbagai-bagai nama penyakit tetapi segala ubat dan rawatan tidak berkesan langsung.Wajahnya makin pucat dari hari ke hari, cengkung dan kurus melidi dari asalnya berisi. Puas hantar kakak keluar masuk hospital dan klinik kerajaan, swasta tidak ada perubahan akhirnya kami berikhtiar dengan perubatan alternatif iaitu perubatan traditional. Pelbagai ragam kerenah bomoh dan dukun kami temui sehinggalah akhirnya kami sampai ke kampung Belahan Tampok, Rengit, Batu Pahat, Johor bertemu Ustaz Adi Wijaya. Beliau bertugas di sekolah agama Daerah Pontian. Tidak tahu kenapa setelah mengira dan mencari punca penyakit beliau minta kami datang semula pada malam JUMAAT KELIWON untuk ritual perubatannya. Yang penting bagi kami, Alhamdulilah kakak telah sihat, pulih seperti sediakala. Saya paparkan kisah ini sebagai tanda kesyukuran kakak saya selamat dan bertujuan membantu sesama kita supaya tidak tertipu dengan bomoh palsu. Dapat saya rakam beberapa foto aksi perubatan beliau dalam :
http://my.opera.com/saharaaban/albums/ atau
http://my.opera.com/saharaaban/albums/show.dml?id=14706102