Cari Something?

Jumaat, April 03, 2009

Keliwon : Rasuk

Saya hampir tidak menonton Keliwon episod Rasuk malam tadi lantaran waktu tayangannya yg lewat sejam. Tp mata pulak taknak pejam.. so, tengok je la kan..

Ada beberapa orang pelakon yg di'recycle' dari episod lepas (berdasarkan episod-episod yg saya tengok), iaitu Ruminah Sidek, Khatijah Tan & Maria Farida.. 


Kesah kali ni sangatlah tidak seram.. Ha ha ha.. ia berkenaan Mak Mah (Ruminah Sidek) yg menumpang kereta er, sapa pulak nama pelakon ni.. Khir Rahman? secara mistik :P tp pintu terbukak tak tahan tu.. dan2 wife nya yg telah tido di rumah terbangun dan menyatakan "Baik Mak Mah".. Sungguh mak tak paham..

To cut it short, MM mengoffer Maria Farida (Rose dalam cerita ini.. bukan k Ros dalam Upin & Ipin), untuk menjadi cantik.. saya pun tak tau la nak cantek macam mana lagi.. sbb MF kan cantek? setuju?

Kesahnya cantek dengan mengeset rambut.. solek extra.. dan tidak memakai spek.. terasa mak! ingat orang pakai spek tak cantek ka? ah ah ah..


Tak larat dah nak taip.. tapi MM dalam cite ni dipanggil saka oleh mak (mak mentua?) Rose.. lakonan Khatijah Tan inilah yg bertindak menghalau MM dengan menabur beras kunyit berbagai.. 





Apa pun, satu je nak cakap.. skill MM menuruni tangga tu, respek lah! Kalau saya, confirm dah tersungkur cium anak tangga :P

11 ulasan:

arina berkata...

kahkahkahkah!

entahnya! dah sah2 la si MF tu cantik gilos!

masalah si rose dalam cerita tu ialah low self esteem.

bawak aje gi kem motivasi!!

tak payah ada mak mah punnggg!!!

hahahahha!

MommyDania berkata...

betul. terror dia turun tangga tu! si ruminah sidek ni kalo jd hantu mmg kena jek. sure bakal menantu dia seram jek. huhuhuu

Marisa berkata...

berani ko ek yan?
Aku kan... smlm masa BF hannah dalam bilik... lupa nak bawak remote sekali.... sekali kol 10.30 ada mcm kuar iklan rancangan selepas ini... pueh aku pejam mata.... tp ter nampak gak sipi2..... tu pun dah seriau....

p-na mama oja berkata...

x seram lansung..tah hape2 jer..wlpun maks ni klu ikutkn mmg penakut klu tgk citer antu...tgk ikut celah2 jari + lepas tu sure baba kena teman klu nk p toilet or nk naik tingkat atas..haha! tension je laki aku!

masa Kekasih ku Seru tu mmg maks takut nk lyn..cam budak2 aku nie,kikik!

Yan berkata...

k Ana,
tidak!! Ros nak cantik!! Ros tak nak jadik hodoh! ya ALLAH.. sabar je baca dialog tu :P

MD,
tp part dia ala2 terkinja2 kat party tu sangat tak seswai.. ha ha ha..

cik Marisa,
serius tak seram nyah.. aku siap nak tergelak pun ada.. keliwon ni byk yg lawak dari yg seram sebenarnya.. ha ha ha..

cik P-na,
Kekasihku seru, mmg seram.. byk elemen terkejut sebenarnya.. tu yg suspen..


/stress aku blogger takde emoticons!!

mamaDhea berkata...

haha.. ssesungguhnya sya juga tak paham part si MF tu tetiba terbgn tido tuh..

yg merangkak turun tangga tu, btol ke MM? mcm jante jek.. hahaha..

nozie berkata...

salam terjah juga,

penonton tegar keliwon ye. sy tgk sorang x berani, tgk rmei2 xpe la sbb boley same2 gelakkan han-han

=D

Umi Nawfal berkata...

alaa... x tgk lg keliwon.. masuk kali ni dah 3 kali x dpt tgk.. asik tido cpt jek..

Zuhaini berkata...

hehe.. betul! jd cerita kelakar pula, kan...? :)

sayangibu berkata...

diskriminasi terhadap org pakai spek nih CY...hahahahaa

Yan berkata...

Sya,
alamak.. tak pasti la plak.. kah kah kah.. koser nak rerun kat tv3.com.my tu..

cik nozie,
takde la tegar.. ada jugak yg miss.. :P

Umi Nawfal,
xpe.. smalam punya tak best.. except tengok MF.. ah ah ah..

cik zuhaini,
itu lah pasal.. tak tahan mak!

cik Intan,
grrr.. kau terasa jugak tak? kekeke..