Cari Something?

Khamis, April 02, 2009

Sehari di Rumah

Semalam ketika di rumah, saya terbaring kelesuan.. ketika nak mandikan anak2, saya nyatakan kepada mereka,

"mandi ramai2 nak?"

Horray la budak2 tu.. ha ha ha.. senang, sekali harung.. Amir & Arif dah reti sabun badan sendiri.. tinggal nak sabunkan Zeri je la.. it was fun.. ala2 parti buih pun ada :P 


Amir helped me A LOT yesterday.. dia lah tolong amikkan itu.. amikkan ini.. tanpa merungut.. terima kasih sayang.. dah besar anak bujang ibu ni..


Masa saya rasa pening kepala sangat2 tu, saya minta tolong Arif picit2kan.. MALANGNYA, Zeri gigit abang dia sebagai tanda jeles kerana mendekati ibu yg konon2nya dia punya sorang.. Letih mulut saya bagitau, abang Arif tolong ibu.. bukan sakitkan ibu..

Terima kasih Arif sbb tak balas balik kat adik Zeri..











Oh well.. hari ni saya di ofis. Tapi masih tak buat apa2 pun lagi.. nampaknya proses melahu diteruskan utk ke-n hari..

9 ulasan:

Marisa berkata...

baguih ler gitu cik yan... kalau tak.... pengsan ko.

hakimi suka mandi sendiri compare dgn aku mandikan cume kena monitor part sabun.... kalau tak.. habis sebotol dia tolong cuci bilik air....

MommyDania berkata...

good boys. diorg tau ibu xdaya kan. melahu jgn tidak! hehehe

arina berkata...

(1+n) to the power of n.

kahkahkahkah!

tu formula apa tuuuuu???

mamaDhea berkata...

sya hari2 mandi ramai2.. hahahaha.. klu ada yg boleh tlg tgk2kan Hadif, barulah boleh mandi sorang2.. wlpon hadif dah mandi kat taska ptg tu, tetap angkut juga mandi skali lagi.. ah ah ah..

farah225 berkata...

cik yan,
haris takkan mandi kalau hanis tak mandi sama ngan dia.kalau adik dah mandi, makanya adik kena mandila untuk kesekian kali sbb kena teman abang

mamaDhea berkata...

tp kena jaga2 jugak sbb licin kan.. hadif dah bape kali sliding dlm toilet.. hahaha..

Yan berkata...

cik Marisa,
yep.. supervision still needed.. especially si Zeri tu la..

MD,
I'm doing my best in melahu right now :P

k Ana,
jangan la diseksa hamba yg tengah mengong ni.. kekeke..

Sya,
oh ye? usually yg besar2 ni abah diorang yg mandikan.. just sejak mak ngada2 ni, sumenya dah jadik responsibility my other half.. smalam la kasik can.. yep, lantai licin.. mmg menjerit2 kata jangan suka sangat!!

cik farah,
ha ha ha.. baik buat sekali harung dari keje 2 kali ye dak..

Mrs Noba berkata...

bagusnya laa anak bujang ko!
aku selalu buat party buih kat luar rumah dgn anak2 aku. best woooo!
erm, tapi aku idok ler berbuih, kan? kang kontroversi pulak...

Yan berkata...

MN
kekeke.. alah, sekali sekala bikin kontroversi..