Cari Something?

Isnin, Mei 11, 2009

Is it A Girl?


Kawan2 pun tahu betapa saya mengimpikan seorang anak perempuan setelah berjaya (berjaya?) melahirkan 3 orang anak teruna bujang yang lawa dan kacak.. ha ha ha.. apa benda la ayat aku di hari Isnin ni.. weng tak sudah-sudah..


Utk kehamilan kali ke-4 dalam tempoh perkahwinan yg bakal mencecah 6 tahun (ye, saya mmg produktif :)), saya sekali lagi menyangkutkan harapan utk menimang cahaya mata perempuan.. walaupun saya tak pasti macam mana nak gunakan kalendar ni.. kalau 3 yg lepas tu, agak2, terjah2, betul la lelaki..









Tapi, lately, saya sudah semakin pasrah sekiranya #4 masih lelaki.. like I told my other half, kalau #4 is a boy, cukup la kuota anak2 yg jadik tukang usung I nanti.. hua hua hua.. i can have another try though.. #5 la kaedahnya.. ha ha ha.. gigih ke tak aku nak dpt anak ppuan ni.. takpun, kot ala2 dah tak larat, tunggu menantu je lah.. ahahAHahAHaHAha..






Anyways, for a girl, yg tak tau bila tu, her name will starts with
H _ _ _ A _ _ _ I :))))

sedapppppp merancang OK!!

29 ulasan:

rizza berkata...

Hana Ainni

Huda Alani

Haya Akili



hehheh
yan ko dah pilih nama?

ni aku bagi idea.. hehhe
jgn mare...

MommyDania berkata...

semangat siap ada nama. insya Allah. org lain yg suspen terlebih sudah..

Zuhaini berkata...

wah.. menarik gak tu..

saya expect alia lelaki.. tiba2 keluar, pompuan.. nasib baik spare nama Nur Alia Athirah.. haha :)

ar.nie berkata...

Hana Alani? =)

(eh, mcmlah n3 nie, suruh bagi jawapan plak ekk... hehe)

Mama Adib berkata...

nyah
kadar keinginan mu untuk gegirl sama lah tinggi dgn keinginan ku

apa pun nama tetap spare boy n girl he he

Yan berkata...

Za,
apa yg pasti, kot terpilih nama hat yg belakang A _ _ _ I tu, kot ada anak ppuan lain, mmg itu la nama kedua depa.. heee.. as for me, aku belum ada nama lagi.. baru gedik2 pilih yg A _ _ _ I tu je..


MD,
dah lama mak tunggu saat ni.. cewah, ye ke idak ppuan dalam perut ni..

cik Zuhaini,
kami dah kehabisan nama anak lelaki sebenarnya.. dah sampai hujung alphabetical order :P

cik Arnie,
there goes my azalea.. ha ha ha..

MAA,
aku takmo spare nama anak lelaki.. bley? kot keluar karang, azzr husaini, aci?

Erna berkata...

hehe..aku doakan semuanya sihat dan selamat..
takpelah CY, kalau tak yg no4, mana tau yg no.5 girl :P
Adik beradik aku, yang ke5 baru boy! 1-4 girls!! tu pun beza adik aku yg ke4 dgn yg last boy tuh dalam 10 tahun tapinya huhuhu tapi hang jangan le seram plak, yg penting aku nak cakap 'usaha tangga kejayaan!!'
Happy mom's day supermom!!

Mrs Noba berkata...

aku doakan ko dapat girl nyah!
kalo tak dapat no 5 ada lagi (kot)..
hiks hiks!

Umi Nawfal berkata...

pssttt.. da scan ke? haaa.. x pe, x pe.. kalau scan pon lom tentu nampak.. x pe ah CY, i dokan dpt lah gegirl yek.. hihihi..

tetiba teringin nk preknen ank pompuan pulak..kah kah kah..

Yan berkata...

Buk E,
melampaukah perancangan aku ni.. heee.. #4 dok renang2 dalam perut lagi, aku dah cite pasal #5.. kah kah kah.. happy mother's day to you too bebeh!

MN,
kot aku masih larat.. at this age pun mengah la apa la..

Umi Nawfal,
belum meh.. biasa nak tau pun masa 16 weeks +.. mak tengah berangan + bikin spekulasi je ni..

NadiahKhair berkata...

CY,
I pun doakan u dpt gegirl this time ard. AMIN. xsure psl kalender tuh sbb byk sgt cara nak membacanya. baik xyah caya. :D

mamaDhea berkata...

semoga impian & angan2 tercapai.. ;)

bak kata erna & MN, tak dpt no.4, no.5 boleh lagi.. insyaallah.. hihi

knv berkata...

akak kalo pi UK, harus ku usahakan no 5!!!

tihihihihihi!

Yan berkata...

NK,
thank you bebeh!! i punya la terdesak, abis sume hari b4 menses lari dok try.. kah kah kah..

Sya,
hua hua hua.. kot #5 pun lelaki, means, mak kena duduk diam2 la kaedahnya..

KNV,
apalak kalau, kalau? bukan udah confirm ka?

Sayang.Ibu berkata...

CY..amik laaa sorang anak ku jadik menantu...kot nnt aku pun x merasa ada anak bujang, x laaa kempunan sgt sbb dpt menantu yg ensem... hahahhahaaaa...;p

Nur berkata...

cik yan, nama gegirl da standby yer...mmg best alu impian menjadik heheheh..

sy kalu bley nk lelaki..tp kalu dpt pompuan x kisah..tp hubby kata maybe boy sbb cam nakal sket bley gak cilok w/pun ada iucd..:P

Yan berkata...

cik Intan,
sabar je la hang! hensem mana sangat la anak2 aku tu.. hinsh..

cik Nur,
standby yg 2nd name je.. yg 1st takde ilham lagi.. kah kah kah.. tu la, dah pandai cilok2, confirm macho + segak bergaya.. kekeke

:: vErde+hAzizi :: berkata...

wahhhh...sudah ade name tueeee...
nie klo teka ade cam hang man tue tak ;p hehehe
lets doa n pray that it will b a girl...aminnnn insyaallah ;)

::Umi Sufira:: berkata...

Saya doakan yang terbaik untuk Cik Yan!!!;)

JuJuEE berkata...

kak yan...

jadikan MIL kak yan sbg cth, selagi tak dpt anak pmpuan selagi tu dia gigih utk beranak

isz_3707 berkata...

tang tukang usung tu aku xtahan. lempang nak?

klau gal bukan ko nak Azalea ke aritu? dah tukar pulak? :P

mommysarah berkata...

kalo ikut link hang bagi tue, haku maybe dpt boy. tapi tiap bulan scan, manjang kata gurl. sobsob

Yan berkata...

Verde,
takde hangman di sini.. kekeke.. pasal kita sendiri pun takde jawapan lagi.. kekeke..

Umi Sufira,
toche toche :)

JuJuE,
ish.. ke situ plak.. ha ha ha..

cik isz,
alah.. nama atas surat beranak lain.. nanti aku panggil la azalea jugak :P

mommysarah,
tak kesah jantina ni nyah.. zuriat hasil kasih sayang ko + laki kau jugak.. gitu :P

chilun @ cik pau @ bibimie berkata...

semoga kali nih berjaya dapat girl. awal lagi nak predict pun kan? web tu pun predict jerk... wakaka... erkk... aku try dapat girl laa weh...

p-na mama oja berkata...

banyakkan berdoa cikyan!! hope dpt pe yg dihajati.. go go chayok!!

Yan berkata...

cik Pau,
letih dok try.. mana la kita nak tau exact date.. kah kah kah..

cik P-na,
insya-ALLAH.. hihihi.. sexcited je mak ni.. hahahaha..

mamaDhea berkata...

seblm tu, sya nak cop alis.. kahkahkah!

farah225 berkata...

cik yan
aku memang terbalik sungguh tgk kalendar tu.kat kalendar ckp girl, kuar boy.yang tertulis boy, kuar girl,bak kata cik pau, predict kan.aku ada gak petua,rasa cam menjadi.biar kuar dl yg no.4, kalau boy gak, kita share petua utk yg no.5 k.hehehehe

Yan berkata...

Sya,
nanti mak bagitau Alis :P

farah,
petua kat aku manjang tak jalan :P dulu ingat hampir jadik dengan si Arif, sudahnya, lelaki jugak.. ahaHAHAhaHAHaa..