Cari Something?

Sabtu, Jun 20, 2009

Why Oh Why

Mengapakah di saat2 saya memerlukan, ia tidak/tak boleh berfungsi? WHY? Why? Tell me.. Why? Umur kau tak sampai setahun pun lagi.. tapi dah 2 kali jadik macam ni..













Tell me how you feel whenever $ dalam purse tinggal berapa kerat je.. then pi kat ATM nak withdraw, when suddenly, lepas dah masukkan kad cantik tu,


"Kad anda tidak boleh diproses. Sila hubungi pihak bank"..
gitulah lebih kurang ayat chenta yg terpampang kat atas skrin..



1st time kena hari tu, siap try kat 2-3 different ATM machines.. same message appeared.. dah tak tahan sangat, pi call 1300 88 xxxx, dia kata takde problem.. CC clear, apa sume ke benda clear.. dia suh rub magnetic strip dengan cip tu dengan pemadam.. mana nak cari dalam keta time tu? ha ha ha..



Next day, pi bank, bley plak!! Tapi tak puas hati.. suh check card..

"There's nothing wrong with your card. There's no reason to replace it."

Wah.. tp mmg dah OK time tu.. Ni jadik lagi.. argh! Rasa macam nak kerat2 8 je tau.. patah2kan.. sume rasa ada..




Bley ke patah balik guna kad kaler kuning tu haaa? Boleh ke? dulu2 kad tu sampai naik lunyai pun tak pernah kuar problem ini macam..

Curse you, kad cantik!



5 ulasan:

Mama Adib berkata...

kesimpulan mak, jangan tergoda dengan benda yang cantik... he he

mommysarah berkata...

best betl mama adib punya komen. hiksss...
CY, takleh ker hang patah kan dgn sengaja, pastu mintak tukar baru.

dulu kad kuning haku pun camtue. kena amik pemadam sumer. still kekadang jadik gak. diorang kata sebab letak wallet dekat ngan magnetic punya benda. sebab aku dah naik hantu, aku patahkan, pastu aku bagi alasan, terdudukkan. ganti baru (tp kuning gaklah), pastu dpt yg baru. tapi kena bayar RM10.

huahuahua...padan muka aku...

MN berkata...

ya rabbi!!! jadi balik???
nak kena saman bank tu! :P

fauzi-maya berkata...

takleh tahan..curse you kad cantik.. hehe.. rilek2..eh btw, kat entry yg kad asek takleh nk process bile gi atm tu kan? it happens to me also yang..almost all the time nk withdraw money friend.. wut i do is rub sket kat chip die tu before gi cucuk.. takyah pakai eraser bagai.. rub2 jek, rub kat baju pun ok.. aku main selet jek kat tepi baju aku tu..kekeke..

Sayang.Ibu berkata...

ku masih setia ngan kad kuning itu..ehhehee