Cari Something?

Jumaat, Jun 19, 2009

Cubaan Withdraw Duit Dari Paypal

Mukadimah: Dalam Paypal saya adalah beberapa kerat USD.. hasil dari transaksi kedai saya dengan beberapa orang customer di luar Malaysia.. dah lama terperuk.. so, hari ni baru gedik2 nak try withdraw..

Since saya ada kad cantek ni kannn.. saya ingat boleh la digunapakai utk withdraw duit dari Paypal yg tak seberapa tu..



Kad cantik yg dimaksudkan

Login kat paypal.. pi kat Profile >> Add/Edit Credit Card >> then kuar la laman

Add Credit or Debit Card..

Dekat page tu siap ada tulis

Debit Cards (also called check cards, ATM cards, or banking cards) are accepted if they have a Visa or MasterCard logo. Enter your card number without spaces or dashes.

Nampak ada tulis ATM card kan? kekeke.. ada logo Visa kan? kan? So, saya isi, isi, isi.. sekali


This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.


Sabar je la.. yeah, mmg ada forum yg saya pi kata, this so called card is not ready for online transaction yet.. tapi saja nak try luck, kot la 2009 ni dah ada perubahan.. since forum tu discuss since 2008 lagi..



So, saya ke Witdhraw menu pulak..

Isi, isi, isi.. next page..

Review - Withdraw Funds to your Card Secure Transaction


PayPal transfers funds to your card in 5-7 days, but your card issuer's policies may affect the processing time.

If the information in your withdrawal request is incomplete or incorrect, PayPal will return the withdrawal amount to your PayPal account and charge a return fee. To learn about return fees, see the fees table.

From This Balance: U.S. Dollar Balance
Amount: $xxx USD
Gross Amount: $xxx USD
Withdrawal Fee: -$5.00 USD
Amount to Card: $xxx USD


Name on Card: DIRAHSIAKAN :p
Card Type: Visa
Card Number: xxxx xxxx xxxx xxxx
Expiration Date: xx/xxxx


And, I hit confirm :P


Your Withdrawal Request Is in Process
Your request to withdraw funds to your card has been received. PayPal completes this transfer in 5-7 days, but your card issuer’s policies may affect the processing time. For more information, contact your card issuer.


We'll see how it goes.. *seram*.. *seram*.. first time buat keje ni..



7 ulasan:

IdzaRis79 berkata...

hehhe...
preggie mom mmg suka wat keje yg mencabar kan...


kite prgnt lebih kurang jer..

n.i. berkata...

leceh nyaaa... confirm tak nak pakai paypal jika buat bzns online secara serious... pakai WU ajelah nampak gayanya hehehehe

MommyDania berkata...

sy pun ada kad cantik tu. tp so far bila nk buat pembayaran thru debit card kt kedai, mesti xblh. apsal ntah. cantik jek...

NeroEcha berkata...

Btl3x,kadang2 aku nak isi minyak guna kad cantik tu pun tak blh

CY3.5 berkata...

idzaris79,
first time kat sini kan? welcome :) tak tau la.. geram je tengok duit tu terperuk.. kekeke..

n.i.,
guna paypal convenient.. cuma tang nak withdraw tu lemau sket.. ada byk lagi choice debit card bley guna :)

MD,
mak pernah guna sekali ke, 2 kali.. dah la point pun sket :P ha ha ha.. aku mmg gile point!

cik Echa,
ada org kata, kalau isi petrol kena deduct rm200 dulu, then baru dapat refund.. ye ke?

flowerella berkata...

Hi Cik Yan

I selalu baca blog cy tapi tak tinggal comment.. tapi since u blog about debit card (my 'baby', am part of the team yg launch this card)just to let you know that we have open internet transaction for debit card to public today. tapi cik yan kena register kat M2U dulu under MSOS so that your card will be protected against fraud and any unauthorized transaction..

if you need anymore details, let me know..

menjawap pertanyaan lain..

echa,
petrol akan deduct first. kalau petronas tolak rm150, shell rm200. kalau tak mau kena deduct, boleh buat transaction kat dlm kedai..

Mommydania,
masa nak bayar tu yr transaction over rm500 ke? kalau tak lepas selalu kena tgk PURCHASE LIMIT. Default at Rm500 for security, kalau tak tukar, transaction more than rm500 will be rejected.

ah, panjang plak...

btw cik yan kalau nak kumpul points, gunalan maybank amex- petrol/groceries dpt 5x, other transaction 2x...

CY3.5 berkata...

cik flowerella,
glad to hear from someone yg dari dalam :) i used to have MBB Amex dulu.. tak ingat plak apasal saya terminate.. bab points mmg vadevas.. 5x! thanks again for the input :)