Cari Something?

Selasa, Julai 28, 2009

12 Rounds

Apa yg ada dalam fikiran korang tu? Ngeee..




Pic taken from Lodim

I watched 12 Rounds with si dia last weekend.. pelakon tak kenal.. ngeee.. tp sinopsisnya lebih kurang macam ni la, Danny, seorang polis, telah menangkap seorang international arm dealer.. dalam proses tu, girlfriend si penjahat telah mati.. makanya, setahun lepas di penjara, si penjahat berjaya melepaskan diri dan memulakan misi membalas dendam kepada Danny..

Penjahat ajak Danny main game yg ada 12 round semuanya..

Round 1, dia letupkan rumah Danny.. ngeee.. Round ke berapa ntah, dia dapatkan girlfriend si Danny.. dan bermula-lah episodnya kan.. "If you want your girlfriend to live, do as I say.." Pergi amik deposit box kat bangunan yg terbakar la.. pi selamatkan diri dari free fall lift la.. pi.. hmm.. byk la tempat..

turn out, actually si penjahat ada agenda lain.. apakah ia? Sila saksikan sendiri..


To be frank, ada certain part rasa macam tengok Die Hard 4.0 plak.. except Die Hard to lagi gempak la..


Ending dia, dialog tak tahan.. lepas Danny selamatkan girlfriend, ada couple dok tengok diorang.. so mamat ni pandang couple tu and said,

"Helicopter explosion. No big deal."

Hmmmphh..

6 ulasan:

Ms Lola berkata...

hmm, apo apo je lah

CY3.5 berkata...

Ms L,
rasa² nak tengok Die Hard 4.0 campur Speed, mmg bley la sangat :P

honeylanz berkata...

blom tgk lg..tp mcm besh aja.. sbb mmg suka SPEED + DIE HARD 4.0 tuh

knv berkata...

yan, akak rasa langsung takleh celen diehard. tak cukup umphh!! they try to imitate diehard kot tapi amat fail sekali hahahah!

(sebenarnya nyesal dah membazir 8 hengget beli dvd hahahaha!)

Zuhaini berkata...

tgk di astro ka..? :)

saya tgh aim nak tg satu cerita cop dan salah sorang hero dia keanu reeves.. hihi :)

CY3.5 berkata...

honeylanz,
dont put too much hope for 12 rounds..

k Ana,
le.. tak perasankah ayat ku, "Die Hard lagi gempak".. ngeee.. faktor utama sbb takde Bruce Willis.. dan, heroin aka gf Danny sangat keras + kejung..

cik Zuhaini,
kami takde astro.. ngeee..