Cari Something?

Jumaat, Julai 24, 2009

Mengapa Anda Menjadi Silent Reader?


Macam biasa, CY3.5 ada masa dia jadik terover gedik nak menyibuk..

Jadi, di petang² hari ni, kalau korang ada masa free terlebih, apa kata jawab poll saya kat sebelah tu.. ala, yang kaler kelabu tu.. ngeee.. saya percaya, setiap dari kita adalah silent reader pada sesebuah (?) blog..

Kot ada jawapan tak tersenarai, bley je tambah dalam comment box.. tapi takde la dapat ditambah kat poll.. pasal once created, takley tambah jawapan dah.. sabar je la kann..

Saya, saya jadik silent reader sbb saya mmg senyap orangnya.. :)


18 ulasan:

Ms Lola berkata...

Err.. aku tak nampak poll tu dr opis. Nanti aku balik umah tgk.

Tp jawapan aku adalah:
"Kadang2 tu memang tak tau nak sampuk apa".

Mama Adib berkata...

hmm mak pun sama laa jawapan dgn ML

banyak jugak kes2 menbaca tp tak tinggalkan tapak tangan

1. tak tau nak sampuk apa
2. mampu sengih ajer
3. mati idea
4. saya memang pemalu kui kui kui

knv berkata...

iyea... saya pun pemaluu.. ihiks...!

ainie aziz berkata...

iskkk cam terkena la pulak. ermmm sebabnya adalah:
1. malu sebab tuan umah glemer (♫aku orang kecil, engkau orang besar♫...)hehe!
2. takde idea
3. juga pemalu orangnye. ngeh ngeh ngeh!

honeylanz berkata...

tak tau nk ckp apa ;)

m-i-o berkata...

kahkahkah!

sy memang SUKA jadi silent reader. mcm best je. ala2 ngintai umah orang, tengok apa ada dalam umah dia. tp dia tak tau yg kita tau. wohhoooo...macam ala2 spy gitu!

tp sy tak suka org jd silent reader blog sy. sebab terasa macam dia buat intipan. walaupun takde benda yg nk diintip pon!

kwang kwang kwang :P

CY3.5 berkata...

Ms L,
eeee.. samolah kito.. kira kena buat multiple choice answer ni..

MAA,
pergh.. sampai 4 sebab.. tak tahannn.. kekeke..

k Ana,
sudahla.. dah vogue, nak malu² plak..

cik ainie,
sapa plak yg besar kecik tu? saya medium saja orangnya.. ngeee..

::Umi Sufira:: berkata...

saya kat blog CY saya komen aje...tak komen sebab kadang bz, kadang taktau nak komen apa takat baca sengih je...tapi ada certain2 blog saya jadi silent reader aje..sebab terasa saya orang kecil mereka orang besar...hiii..ala2 macam tak layak je nak bagi komen:P

CY3.5 berkata...

honeylanz,
ye la kan.. at times, mmg speechless gitu..

m-i-o,
pandai hang.. tp kalau hang letak encik nanang, dia tak komen pun hang tau dia mai tawww.. provided on certain circumstances la kan..

US,
mmg.. ada jugak masa reti sengih je sorang² depan PC :P dan², nak ngaku jugak la part org kecik, org besar tu.. heee..

Nur berkata...

sy..jd silent reader kalu:
a) sy sibuk tp x sedor diri ngendeng umah org lain

b) mood x happy, dr sy komen jd terasa tuan rumah lg haru..baiklaa sy diam jer!

c) pemalu kucing heheheh..nak2 kalu tuan rumah jenis wide knowledge gitu...malu wehh..karang sala cakap,nampak shallow minded lak!

(dgn cik yan pun amik masa gak tau nk komen..mak pemalu orgnya heheheh..)

suhainini berkata...

mcm sy..reason jd silent reader:
1-sempat baca, tp tk sempat komen due to kat opis;sibuk ngan kerja,kalau bc dr umah;kadang2 anak sy pun nak tlg komen jugak..hehe
2-kadang2 tk dak idea untuk komen maybe tk arif dlm bidang yg diblogkan
3-fikir dulu sblum komen;so amik masa nk type...so tk komen
itu sj la..panjang pulak..

Zuhaini berkata...

oh.. saya kalau sempat saya komen.. tapi kadang2 bos panggil, buat urgent meeting, so mmg x sempat komen la.. :)

yaya berkata...

kekadang malu2 kucing, tapi kalau blog org glamour saya selalu rase , "alah tuan rumah ni byk sgt dapat comment ,malas dia nak baca comment dr aku agaknya, oh siapalah diri ini". hahahha kene ubah perspektif negatif itew mungkin...

MN berkata...

aku dah jawab poll hang.

kalo aku, ada masa aku rasa topik tu tak 'memanggil' utk aku komen.

kadang tu pulak, aku rasa tak tau nak komen apa.

mommysarah berkata...

1) sebab tatau nak komen apa.
2) minggu tue minggu bz. tapi sebab takmo ketinggalan baca blog2 yang suka sangat semunyikkan archive, jadiknya aku SR sajork.

Fid berkata...

la ni aku silent sbb aku bz gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ngan aku benci bos aku
aci???
kahkahkah

CY3.5 berkata...

Nur,
nampaknya ramai yg pemalu macam saya ni.. ngee.. but we have more than one reason why we become a silent reader.. kan..

cik suhainini,
hehehe.. pasal #1 tu la saya jarang dapat nak mengomen kat blog org kalau bloghop during weekend.. kekeke..

cik Zuhaini,
of course work comes 1st.. ngeee.. saya kalau bos ada pun, biasanya jadik aktres terbaik gitu..

yaya,
hihihi.. i think most ppl mmg appreciate sangat² komen yg ada dalam setiap posting depa.. komen tu kan macam penyeri gitu..

MN,
samalah.. kalau aku dah terover gedik, aku bantai je komen out of topic :P

mommysarah,
i dah tak sembunyi archive.. tp tak tau la berapa lama archive i nak dok ada kat situ.. cewah, I I you you plak dengan kau.. AhaHAhaHAhaha..

Fid,
kalau tengah bz yaamatz mmg tak dapek nak buat apo² dah.. jangan la benci² nyah.. karang rindu :P

CiKaYu berkata...

sebab jadi silent reader :
1. malu nak sampuk
2. tak tau nak sampuk apa
3. tersampuk...eh tak..tak..overall pemalu sebenarnye