Cari Something?

Jumaat, Julai 24, 2009

Keliwon : Hantu Tak Berkepala


Saya tengok malam tadi.. Tapi tak sepenuhnya.. Despite of ceritanya tentang Hantu tak Berkepala, pelakonnya tetap cun i.e Fasha Sandha (kira cun la kan..).. ironicnya, nama watak dia ialah Nora.. ngeeee..


Satu dialog yg macam biasa kita dengar, saya petik secara suka hati,


"Kalau makcik jadi Nora.. makcik tak ikut jalan ni.. kan kampung kita tengah heboh pasal hantu takde kepala tu.."

"Hantu takde kepala makcik? Macam mana? Macam ni ke?" dan² si FS menanggalkan kepalanya..

amacam? biasa dengar tak? hehehe..

Takde la seram mana.. tambah² saka dia tu ntahapapa ropanya.. balik² saka.. hmmph.. saya pun tengok gitu² sambil lipat kain yg dibasuh 2 kali cycle.. Lagi seram gamba hantu kat hospital yg pernah circulate suatu ketika dulu.. yg tu mmg horror.. confirm bley bawak dalam mimpi..

Tu je la nak review.. cite tak best.. perabis joule je taip panjang²..

10 ulasan:

Rozy berkata...

HAHAHA..

cita semalam..nyesal aku tengok..xbehh langsung..
ku and mr asben kira peminat keliwon gak..tapi.... pasan x? lately cita dia TAK takut langsung.. antu-antu diaa lawaksss siut... kekkekek

sowi..tumpang ngutuk jap..kekkeke

Zuhaini berkata...

oh.. saya mmg x layan keliwon.. sebab saya penakut! ahahaha :)

mamaDhea berkata...

CY,
mana review pasal tingkap? takde pong.. :P

Nur berkata...

CY3.5,
sudila kiranya amek award kt umah i, wongeh?

m-i-o berkata...

hihihi. akhirnya, ada jugak entry keliwon!

yes, mak tengok jugak tapi cam biasa la tgk sambil tutup2 mata. ececeh, memang dasar penakut :P

tp sebenarnya saja nk tgk pasah sendat. ayoyyo, bleh plak hari2 pakai kebaya nyonya gitu. kehkehkeh. anyway, lawa betul la dia pakai kebaya.

ni dh 2 kali nampak si pasah blakon dlm keliwon. dia tu cantik, tp bila blakon hantu rasa macam cantik-cantik-ngeri pulak mak tengok. hihihi :P

CY3.5 berkata...

cik Rozy,
saya dah laaaama tak tengok pasal ketidak best an itu lah.. tp malam tadi sbb tajuk macam best.. sekali, hampes :P

cik Zuhaini,
ngeee.. pada saya, keliwon ni tahap yg boleh bawak gelak².. yg seram kot cite hantu Thai gitu.. eeeee

Sya,
mak kan tak detail.. ha ha ha.. tengok mana yg cantek je :P

Nur,
baiklah :D

m-i-o,
mmg cantek dia pakai kebaya.. geram mak :P tp betul la, org cantek jadik hantu, mmg ada sedikit keseraman di situ :)

honeylanz berkata...

ayat si nora tu mcm menggerunkan aja..

CY3.5 berkata...

honeylanz,
ayat je gerun.. tp kalau tengok, gelak guling².. kekeke..

C!kpuanmuda berkata...

nora??! nora???! ;p

CY3.5 berkata...

cpm,
nasib la.. kah kah kah.. terbayang nora danish je time tu :P