Cari Something?

Sabtu, Ogos 01, 2009

Hari Sudah Malam

Baru sudah layan Majalah 3. It was about Yasmin Ahmad.

X sangka air mata bley ngalir tgk dokumentari. Yep. I cried. Masa part mak ayah Yasmin cerita betapa dia begitu hormat & sanjung tinggi kepada mereka. Cantik sungguh ceritanya. Buat kita terfikir pd tahap manakah kualiti kita sebagai anak.

Mukhsin is on air. Tp mcm dh x daya nk nangis lg. Kot la cite ni ada sedih2 jgk. Hmm..

16 ulasan:

Diana Sulaiman berkata...

la ade cite pasal yasmin ke? awat tak habaq? ade ulangan ke tak eh?

Nanak berkata...

adeh, miss la pulak..
i sibuk tgk jangan lupa lirik pulak..huhu

Ealyie berkata...

Betulah CY,
mak setuju part betapa hormatnya dia terhadap kedua ibubapanya..esply her mother.. Mak meleleh jugakkk.. Betapa kerdilnya diriku nak bandingkan dgn apa yg selama ni dia buat terhdp her parents..

p/s :Ada ulangan tapi hari Jumaat time Jumaat prayer..(almaklomlah.. mak 24 jam dok depan tv skrg..;)

CY3.5 berkata...

Diana,
aku tau pun thru preview hari Jumaat kot.. ada la tu kat catch up TV kaedahnya :)

Nanak,
my in-laws takde smalam.. so, TV gua yg punya.. ahAhhaAHAhaha..

cik ely,
yep.. especially cara dia mintak ampun kat mak dia tu kan.. bukan tengking, tertinggi sora skett je.. insaf mak.. kau jangan banyak nangis2 time pantang ni.. heee..

mommysarah berkata...

bestkan M3 smalam? kreatif betul arwah. yang sedih part mak dia cerita. memang anak yang baiklah.

Zuhaini berkata...

oh.. saya miss lah! :(

Abrahyn berkata...

aisey, i missed the story arr...on my way back from JB...rugi besar wooo!

precious innocent berkata...

nak kene cari dlm youtube nie.. kalau jumpe nnt sy war²kan kat sini ye...

-mama emma®-

a-as berkata...

hmm saya pun meneteskan air mata tengok part tu..alfatihah utk arwah..

Mrs LVoe berkata...

so touching. plg sedih bile emak dia peluk kubur arwah.. org kata x elok tp bile kita berada dtmpt mak dia, kita pun akan jaadi camtu.

arwah seorg anak yg baik camner parents dia x sedih. alfatihah to arwah

CY3.5 berkata...

mommysarah,
yep.. aku tak tahan betul la iklan Tan Hong Ming tu.. ngeee..

cik Zuhaini,
tu, repeat ada hari Jumaat...

abrahyn,
ada kot kat catch up TV.. i'm not sure..

mama emma,
terima kasih :)

a-as,
al-fatihah.. amazing macam mana arwah byk touch hidup org kan..

Sha,
syahdu sbb ada ayat dia kat parents dia, dia nak parents dia mati dulu kan so that dia bley jaga depa.. tp takdir ALLAH mengatasi segala..

l i e y n berkata...

salam....
dah lama dengar nama CY3.5 ni...
hit me back yeah!!

sedih masa part mak dia cakap...
she's so lovable...

CY3.5 berkata...

hi lieyn,
welcome to ApaApaJe.. hihihi.. saya join sayu jugak bila tengok colleague dia yg sama² share bilik ofis..

m-i-o berkata...

hmm. there's nothing much i can comment sebab dh byk part2 yg telah disentuh oleh commentators kat sini :)

tp yalah, apa yg majalah 3 paparkan tu telah mendedahkan the other side of yasmin ahmad yg memang tak tercapai dek akal mak nih. isskkk....

sayangnya, bila orang tu dah pergi barulah terbongkar benda2 yg cenggini. eee, nyampah betul! apsal masa orang itu hidup tak pernah nak siar? tp yalah, kang kalo siar time hidup kotnya mendatangkan riak lagi takabbur pulak....

CY3.5 berkata...

m-i-o,
benda² best terbongkar, takpe lagi.. kann.. i suka la you tulis komen pepanjang.. tp i tak reti nak reply at the same length.. :P

KS berkata...

i tak dapat tgk. sangat tensen. ikutkan i dah rakam guna astro max sebab malam tu kitorang kuar. tapi balik2, tgk takde pon.. bengong btol la max tu.

best ek ek?? ruginyaa rasaaa