Cari Something?

Sabtu, Ogos 01, 2009

Saturday Morning Fever :P


My other half takde sejak pagi tadi.. ada discussion dengan rakan² seperjuangan.. Maka tinggallah saya dengan anak² teruna seramai 3 orang tu..


Tak tau kenapa Arif tak ngam langsung dengan Amir & Zeri.. aaaaaada je benda yg nak digaduhkan.. baru kejap² ni dah OK.. kalau tak, terpaksa la tahan telinga dengar sora Zeri nangis.. pitching sora Arif yg bingit.. and what nots.. I tak koser nak jerit².. Pandang je la.. heeee..


Then, sejak dua menjak ni, PC di bilik atas, serta TV di bawah, diconquer sepenuhnya dengan tayangan Transformers : Revenge of the Fallen.. Dah tak tahan nyah.. ahAHAhahAha.. Ben 10 pun bley kalah dengan Optimus Prime & friends..



Sekian saja luahan hati dari seorang ibu yg baru sudah masak nasi ayam (utk kesekian kalinya..) atas permintaan anak bujang yg sulung.. nangis² kalau ibu takmo buat.. bley?


15 ulasan:

Mama Adib berkata...

boleh je nyah

aku?? mee sedap (nama mee rebus bodoh yg d beri oleh adib)

wajib ku buat tiap minggu muah muah muah

Ms Lola berkata...

Aku baru selesai buat beef soup. TADA! Serious, mmg itu le perkataan pertama aku sebut kat anak aku bila sup tu dah siap. Ngengs

Tulisan Dari Manjung berkata...

budak2 memang cam tuh bergaduh jer....TDM masa kecik2 dulu ngan adik pompuan TDM kalau tersentuh sikit kulit mesti nak balas balik...kalau tersepak...terterajang lagilah kena balas kan....last sekali dua2 kena penyepak ngan datuk TDM....kelakar tak henggat...

Sayang.Ibu berkata...

mmg favourite tulll nasik ayam ek CY.. kena laa buat slalu..;)

Zuhaini berkata...

mesti sedap nasi ayam tu! ;)

Queenin Murni berkata...

well well.. bleh la pi rumah CY sat mkn nasik ayam.. kitaaorg baru balik kenduri,tp td mkn tak puas.. my other half pulak trus bergegas pi wedding kat jln kucheng plak..

:P

Nanak berkata...

menu wajib family CY ni..hehee..
last month kot i try masak nasi ayam..heheee

::Umi Sufira:: berkata...

Memang dah expert sangat la tu CY buat nasi ayam!:)

Dayah berkata...

sedapnya nasi ayam..penah jugak buat..tapi lama jugak tinggai..setiap kali nak buat kena selak buku resepi... :)

CY3.5 berkata...

MAA,
aku tak pernah bikin mee rebus.. budak2 ni prefer nasik..

Ms Lola,
sila share resipi.. aku suka daging-daging ni.. heee

TDM,
ni guardian adalah mak buyung yg dah tak koser nak bising2.. tegur gitu2 je la..

cik Intan,
tukang buat yg dah muak.. ngeee.. rasa macam nak ajar je Amir masak sendiri.. bley?

cik Zuhaini,
bley la diterima dek tekak dia kaedahnya..

QM,
alaa.. belum tahap berani bagi guest makan tapinya.. ngeee..

Nanak,
yeah.. seems like every weekend, kalau tak balik PD.. mmg kena masak nasik ayam.. sometimes, weekdays juga..

US,
bley la sket2.. heee..

Dayah,
yep.. dulu2 mmg asal nak masak je, bukak buku.. sampai dah lunyai baru hafal :P

Aida berkata...

aku masak nasi lemak jer untuk pagi sabtu hari tu...
TADAAA (jugak)!!!

Ms Lola berkata...

Dah share. Alah, takde resepi pun...

CY3.5 berkata...

Aida? as in MN? ngeee..
nasik lemak pun dah masuk kategori tadaa mmg respek la nyah!

Ms L,
mana? mana? aku pi blog kau takde pun..

Ms Lola berkata...

Nyah,
Hahaha... itulah aku cakap, takde resepi pun, aku selit2 je kat entry "resepi tada" aku tu

CY3.5 berkata...

Ms L,
kalau kau jumpa keyword "tada" kat nanang hari ni, aku punya keje la tu.. kah kah kah..