Cari Something?

Rabu, Ogos 19, 2009

Kerana Dia


Ni, sbb benda ni, malam tadi rumah kami nyaris nak pecah berderai dengan jeritan, tangisan dan apa² je la yg ada kaitan dengan benda² seangkatan.

Kat area ni patut ada gambar.. Letih I bikin screen shot.. tapi dah masuk 4 kali load, dia takmo keluar.. statement kena letak sbb nak tunjuk yg I gigih :P

Punca? My other half suh Amir berhenti main. Dia pun merajuk.. Nak tonggengkan monitor la.. nak hempas mouse la.. nak patahkan keyboard la.. (ok, yg ni mmg over) so, si dia plak, macam biasa seronok la kan nak menyakat budak yg tengah memuncung tu.. pi kuarkan kamera nak amik gamba..

sekali, si Zeri dah nampak.. sibuk² la member ni nak amik gamba jugak.. pada masa yg sama, si Arif, dok tarik² tali ke apa benda yg guna nak sangkut kat leher tu.. tarik slow.. slow.. Zeri perasan, dia ngamuk plak..

Arif tetap main tarik².. sudahnya Zeri nangis macam nak rak, Arif still buat donno.. and I was like,

"Dik, adik kan abang.. beralahla.. "

Terus dia lepaskan tali tu dan jerit sekuat-kuat hati.. bley? 2-3 kali plak tu.. Bingit telinga mak! Ntah berapa desibel la gamaknya.. Aii.. luah perasaan sungguh nampak?

Tak tahan dengan tangisan Zeri & jeritan Arif, saya pujuk Arif.. peluk dia.. dan² tangisan Zeri makin kuat.. terus dia datang kat saya.. ya ampun, nak ibu pujuk jugak ke?

So, saya serahkan Arif pada si dia.. utk sesi pujuk yg ke-2 :P Guess what? Zeri nangis² nak abah pujuk jugak.. hish..


Tak paham mak!


Amir? Diam senyap je tengok drama adik² dia.. terus tak merajuk dah..




Nota kaki: Takkan nak beli kamera sampai 3 ketul nak bagi sorang satu.. *geleng kepala*

14 ulasan:

MN berkata...

huish..sungguh chaotic!

m-i-o berkata...

oh mannn....

mak berdoa bersungguh2 moga yg keempat nanti gegirl la hendaknya. kot2 dia bleh tolong jadi tukang pujuk kalo 3 abangnya merajuk.

hehehe :P

knv berkata...

tell me about it! harus hancuss kamera depa dok rebut!

masa kami mula2 beli dulu tu memang seriau tak habih laa.. dah la yang pesen slide on off tu.

heee.. ngeris!

oh yea.. welkom to da club!

KS berkata...

boys mmg gituuu!! i pon pening gak!!

ainie aziz berkata...

hahahah...memang havoc sungguh jadinya. tak bley bayangkan camne bisingnye time tu dgn hiruk pikuk tangisan memasing.
tp part nk tunjuk gigih u tu mmg best la. hehehe!

Suhaiza Sa'at berkata...

salam kenal dan salam ziarah...
from UKs yGroup.

jom jln2 blog sy pulak,
http://ummiaidi.blogspot.com
http://aishoppe.blogspot.com
http://aishoppe-mate5.blogspot.com


thanks,
Ai_Suhaiza

:: vErde+hAzizi :: berkata...

klo nk dramatic lagi kan, u amek camera tue, then potong kerat 3 depan ur kids...mesti dorang trus senyap...tgk mak dorang dah naik sheikh...hehheheheh

CY3.5 berkata...

MN,
sbb game & kamera je.. argh!

m-i-o,
ngeee.. sungguh² mu.. mak jugak yg dah tak koser nak amik tau ni.. asal sihat sudah..

knv,
k Ana, abis tercabut lense bagai.. si dia pun confuse camne si Zeri tu buat.. heee..

KS,
kot sorang sana pujuk, sorang sini pujuk OK lagi kan.. ni tak, sume nak ngendeng kat sorang tu jugak..

cik ainie,
ya ALLAH.. mmg tak tahan.. dengar sora Zeri nangis, merdu lagi.. Arif jerit tu yg tak tahan.. very the high pitching!

cik Suhaiza,
ni pun member SI.com kan? hehehe..

Verde,
kalau i punya, i.. er.. i pun tak tau nak buat apa.. tp kalau dah bley kerat, sah i dah jadik T-rex time tu.. ngeee..

mommysarah berkata...

hehehe...dapat aku bayangkan. harus aku blajo dari ko CY, tak pernah aku "TAK CUKUP" masa macam skarang nie. adehhhlahhh

n.i. berkata...

memang chaos.. sama ajelah pun kat rumah tu... 2 orang kanak2 lelaki berebut pasal game... PSP la, iPhone la... takkan nak beli PSP sampai 2? takkan nak kena beli 2 iPhone...

dek krn ketidak tahanan mendengar diorang bergaduh, pak mertuaku sanggup pi beli PS2 lagi satu... just so the boys tak gaduh... TAPI, gaduh gaaakkkkkkkkk

skrg ni kalau beli game PS2, kena beli 2 set!!! gilo!!! sbb kalau abang main, adik pun nak main... janganlah beli PSP lagi satu or iPhone lagi satu... bengkok mak!

Suhaiza Sa'at berkata...

ya betul... SI.com, Ratuhati. :)

p-na mama oja berkata...

hehe.. biasa la.. harus la ibu jd rebutan...

susah gak no.. semua nak kena beli sorg sebijik..huhuh

Zuhaini berkata...

wah.. tu baru 3 anak teruna! ni additional nanti, kalau bertambah sorang teruna, bersilat la cik yan nampaknya! hihi :) sabar ya...

CY3.5 berkata...

MS,
nak blaja mende? aku pun terkial-kial ni haa..

n.i.,
ya ampun.. kekeke.. copy je game takley? hihihi.. ni bab² main game kat PC, ada tolak ansur lagi.. tp bab² barang yg ada satuuu je.. mak geleng kepala je laa kaedahnya..

Suhaiza,
thanks for telling :)

cik p-na,
tak jugak.. dia depends pada sapa yg tengah pujuk tu.. hihi..

cik Zuhaini,
jadik super t-rex!!