Cari Something?

Selasa, Ogos 18, 2009

Kisah Salah Nombor


Bloghopping ke blog MommyLyssa tadi.. cite pasal wrong number.. masa mengomen tu, serius teringat kisah nan lampau..

Maka, inilah ceritanya..

*mode flashback*


















It happened way back in 2004 kalau tak silap..

We were on cuti-cuti Malaysia @ Cameron Highlands.. masa tu Amir baru je, er.. mm.. 3 bulan+ :P

Kami pergi sana dengan in-laws.. lepak kat Equatorial.. then, sbb apartment pun boleh tahan besar, MIL call la BIL yg ada kat kedah time tu (kot..) ajak join sekali..





Nak dijadikan cerita.. dah dapat je talian di sebelah sana, MIL pun kata la.. "nak cakap dengan Ad kejap.." sekali sora ppuan yg jawab.. MIL plak, dah perasan tu bukan sora menantu dia, dia kata la sorry, salah nombor..


tapi cerita ni tak berhenti di situ ye.. perempuan ni sangat-sangat tak puas hati.. she kept calling us.. bila kita jawab, "sorry, tadi salah nombor".. masih tak puas hati.. bilanya MIL dah malas nak melayan, makanya, moi & SIL take turn jadik tukang jawab.. saja bakar line :P kesannya, NAK DIJADIKAN CERITA lagi, phone yg ppuan tu angkat, tuan punya sebenar namanya Fu.ad.. ngeee..

Perempuan tu siap tanya kitorang, "You ni sapa sebenarnya? girlfriend Fu.ad ke.. " bla bla bla.. macam² la kena.. ayat² yg kuar sume tak semenggah.. ngee..

Kejadian ni agak teruk ye sbb sampai kami balik ke PD, this so called ppuan masih tak puas hati.. ya ALLAH, takde nya kami nak dengan Fu.ad awak tu.. sudahnya, ada sekali tu MIL angkat, si Fu.ad tu yg call.. mintak maaf atas keterlanjuran si gf.. apsal dia tak mintak maaf sendiri? harras kami macam apa.. phone MIL berbunyi ngalahkan handset celebrity.. nak silent, takut karang terlepas important calls..

MIL siap kata, "saya nak call anak saya.. tp tak perasan pulak terdail salah nombor.. saya ni, dah taraf nenek dah.. cucu pun dah ramai.. " clarify tak hengat punya..

Dah selesai tu.. baru perasan, le.. girlfriend je baru.. heee.. ya ampun.. kot dah jadik wifey.. tak tau la..


*mode current*

Ha.. begitulah ye.. Sekian sahajalah cerita salah dial kami.. hehehe..

13 ulasan:

knv berkata...

hahahahahahahahaha! lawak pepetang selasa!

Zety Zin berkata...

teringat masa zaman hingusan dulu suka main belasah telefon entah sesiapa, then bagitau tersalah dail nombor. hahaha. apahal tah. bazir duit syiling jek.

honeylanz berkata...

hehehe...kelakar pun ada...sampai mcm tu sekali gf nye...huhuhu...

MN berkata...

kah kah kah...
gila pathetic pompuan tuh!

mamaDhea berkata...

sya penah tersalah sms.. kunun nak sms kat asben.. tp takde la sms merapu2, straight to the point je pon.. then, si penerima sms (pompuan jugak) keep calling mcm inspektor sahab.. penat explain, tak caya jugak.. last2 buat tak tau jek.. :D

:: vErde+hAzizi :: berkata...

wahhh over the gf die tueeeee...
n funny jugak...mesti gadoh besar after that

Along berkata...

Mak ai, bakap queen control habis. Kalau along jadi mamat fuad tu, dah lama angkut kaki cabut. Takut wooo...kang berak lelama dalam toilet pun, bleh jadi bahan nak syak...sms awek lain senyap2. Hahahah

suhainini berkata...

over nya..tak sesuai as gf mcm tu..haha

Ms Lola berkata...

Haru nye.... lah

Zuhaini berkata...

hehehe... lawak lah.. teruk betul gf gitu!

Sayang.Ibu berkata...

giler lah gf dia tu... hensem sangat kot si 'ad' tu... ;p

CY3.5 berkata...

knv,
lawak ke? kami horror tau time tu.. hehehe.. nyaris nak report polis OK.. tak tahan dengan ayat² "cinta" dia..

ZZ,
psst.. mak buat jugak keje² tu dulu :P mmg dasar takde keje.. ha ha ha..

honeylanz,
over-protective? tak tau apa vocab nak letak..

MN,
mmg la sangatttt..

Sya,
lepas buat tak tau, dia stop, takpe.. ni makin buat tak tau, makin menjadi-jadi..

Verde,
tak pasti la tu.. kekeke.. sure si Fu.ad dah kena confront macam nak rak bagai gamaknya..

Along,
ngeee.. dah sayang sangat.. apo nak buek :P

suhainini,
very the over.. kekeke..

Ms Lola,
mmg haru.. dan letih.. 3 hari jugak la kot..

Zuhaini,
harap² dah kawen la ni..

Intan,
tak pasti la tang tu.. just terpikir, kalau dah jadik wife, camne plak reaction dia..

mommylyssa berkata...

hahahahahahah!!! lagi haru!! letih melayan ppuan ituuu... lagi pening she keeps on calling jer...