Cari Something?

Selasa, Ogos 18, 2009

Hobi Baru Si Dia


Sejak minggu lepas, si dia sibuk menyatakan kepada saya, kat belakang rumah kami ada tetamu kecil.. Saya yg jarang² ke belakang rumah, mengikut je la..


wah wah wah..

ada 3 ekor anak kucing yg menggigil-gigil kesejukan di bawah sinki luar..

"Mak dia takde yang.. cari makan kot.."

"Berapa banyak bapak ni? Macam² kaler ada.." Ngeeee.. mmg ayat tak sayang mulut.. tp serius la.. coklat ada.. itam putih ada.. lagi satu tak perasan..


Sudahnya, masa trip kami ke Giant baru² ni, si dia sibuk² cari makanan kucing.. kucing² kami kat JB makan Friskies.. tp sbb Whiskas ada bagi free bekas, kami rembat Whiskas Ocean Fish flavor..



Petang Ahad lepas adalah kali pertama si dia bagi makan..

"Nak bagi berapa banyak ni yang?"

Ya ampun.. I pun tak tau.. kat JB, i main curah je.. sbb ada ramai.. eh, banyak :P


Lepas dah letak sesedap rasa, kami intai dari dalam rumah.. dan² ada 2 ekor kucing dewasa datang mengendeng.. sekor tengah makan.. sekor lagi tukang perati.. mungkin yg itu si jan.tan yg gentleman tunggu si be.ti.na abis makan.. ataupun, mungkin juga itu salah seekor bapak.. heeee..

Saya siap suh si dia readykan air.. air paip je.. karang sian ibu menyusu tu ha.. nasib baik tak bancuh Anmum for Breastfeeding :P


7 ulasan:

yaya berkata...

Cerita pasal kucing nikan, hubby saya suka bela kucing, saya pun suka la jugak main-main kucing TAPI saya malas nak jaga...jawapannya adalah saya tak boleh bela kucing...

Zuhaini berkata...

hihi.. anmum..? sedap ke..? saya time preggy dulu minum dalam 5 ata 6 cawan je, pas tu da x leh masuk.. asal minum je termuntah.. tapi susu lain ok.. macam susu kotak.. telan je.. :) x dak masalah.. hihi..

oh, jaga anak kucing sekarang ye..? :) mesti cute! ;)

Nanak berkata...

malangnya i tak suka cat..huhu..

CY3.5 berkata...

yaya,
actually, he's not a cat lover.. i am.. tp dia jatuh kesian kat anak² kucing tu.. while moi, rasa dah cukup² la nangis bila kucing mati..

cik Zuhaini,
takde la bela mana pun.. just bagi makan gitu² je.. saya baru start minum susu anmum malam tadi.. i like :)

Nanak,
tapi cat suka kat you.. ngeee..

KS berkata...

i ni bab2 kucing mmg lemah. i tak suka nak kena bela kucing sebab nanti i jadik attach sgt ngan kucing tu. dah serik byk kucing kesayangan mati.. sebab tu kalo ada kucing yg datang mintak makan kat rumah, i bagi makan jauh2 sket.. takmo nanti timbul sayang.. payahhh..! btw, kucing2 u kat jb byk ke? my mum byk gila dia bela. lebih 30.. kadang2 i pon lost count sebab setiap kali balik mesti ada aja tambahan/pengurangan.. hehehe

CY3.5 berkata...

KS,
sama la.. tak larat dah nak nangis².. so kalau si dia ajak tengok pun, i tengok dari jauh² je.. kat JB dulu ada belas².. la ni less than 5 kot..

Tanpa Nama berkata...

tinggal 3 aje along.. banyak yg dah mati.. :p

ah ko, nampak sangat! ihik