Cari Something?

Rabu, Ogos 12, 2009

Lain Yang Ditunggu, Lain Yang Dapat


Eh, ingat macam banyak sangat kejenya.. ha ha ha.. tp by 11 sudah langsai.. assignment yg lagi satu tu lambat lagi duenya.. heee..

OK lah, kunjungan saya ke klinik smalam tidak membuahkan hasil. Dah la manusia ramai.. dekat sejam tunggu baru dapat masuk jumpa doc..

Akan tetapi, doc yg saya biasa jumpa dan dok mengada-ngada nak tau gender #4 tu, takde.. dalam bulan puasa baru dia resume keje.. makanya, tak dapat la nak gedik² dengan doc yg ini.. Beliau berkata,

"Tak payah la tau.. tak tau lagi best.. lagi thrill.."

Cis.



In fact, dia lebih concern dengan keadaan uri saya yg dikategorikan sebagai stage 2, ataupun 3..

Yep. I have placenta praevia, pravia.. apa ke benda ntah.. nak tau lebih lanjut sila baca kat sini sbb saya pun belum baca lagi.. dok tanya² pakcik Google je dulu ni ha..

Harus la saya ke specialist gamaknya utk dapatkan 2nd opinion.. ke tak payah? Heeee.. sungguh la.. dah pregnant kali ke-4 pun banyak benda lagi yg tak tau..

Mungkin misteri akan terjawab dengan mesin scan specialist yg lebih canggih the manggih kelak.



Jadi, verdict yg saya kuarkan ialah, ticker akan kekal pink :P

23 ulasan:

C!kpuanmuda berkata...

cy, i rasa produk kali ni memang pink2 lah... sebab lain macam style plak kali nih.. hihiiii

Queenin Murni berkata...

CY pi checkup kat mana? and bersalin pulak? :P

better la pi specialist.. kalau sudah di diagnos itu mcm.. :)

:: vErde+hAzizi :: berkata...

baby girllllllllllllll!
amin ;)

CY3.5 berkata...

cpm,
i hope so lah kann.. hehehe.. tunggu nak jumpa O&G je la ni kaedahnya..

QM,
checkup kat klinik famili tu.. bersalin all this while kat pantai cheras.. saya akan dapatkan 2nd opinion dari O&G yg attend husaini bertiga b4 this la kaedahnya..

Verde,
semoga doamu makbul :))

Zety Zin berkata...

ikutkan naluri anda. kalo rasa2 pink, insyaallah betu la tu kot (aminn) :)

Mynie berkata...

cy,
hope the placenta praevia will revert back to normal soon..

MommyDania berkata...

CY, ada instinct tak? slalu either kita or TOH ada instinct ckp girl or boy. or maybe ur mom. try tanya dia. hehehe

Tanpa Nama berkata...

Balik JB jumpa dr siti fatimah.. :p ari tu dia scan angah TEPAT! :p along aje mcm taknak percaya..

takpayah pegi specialist.. hehehe

rina berkata...

saya juga mengalami problem 'uri di bawah' utk dua2 pregnancy. tp alhamdulillah by 7mths+ dh ok. doc tu dh nampak kot... tp saje nk sepraiskan u. rasa2 ticker tu akan kekal pink kot.

m-i-o berkata...

eh, sama kes macam MAA rasanya.

anyway kakanda,
tujuan utama adinda ke mari ialah untuk menjemput kakanda mencemar duli, mengutip tag coklat di taman astakona blog adinda :P

n.i. berkata...

i have placenta previa for both pregnancies tapi dia ok dgn sendirinya... had some bleeding masa 6-7 months pregnant...

CY3.5 berkata...

ZZ,
actually, my instinct went kaput masa preggykan Arif :P so I dont trust my instinct kalau bab2 preggy ni.. ngeee..

Mynie,
insya-ALLAH.. ikut kata GP, dia bagi tempoh sampai next visit..

MD,
nope. I dont.. ikut kata si dia, he expects another boy in the house.. letih la nak cari nama lepas "AZRI".. ha ha ha.. dah abis alphabet :P perhaps i'll do a contest :P

Pit,
placenta praevia ni weii.. bleeding, takde ampun dah.. (orang kata..)

rina-san,
harap² nasib saya juga begitu.. la ni 25weeks+.. ada lagi 3 minggu+ utk dia menaikkan diri.. hehehe..

m-i-o,
oh ye? I must missed that news.. apapun, kekanda akan berangkat sebentar lagi ke teratak adinda.. ngeee..

n.i.,
ngeri tak time tu? weeee.. i'm hoping it will be OK too..

n.i. berkata...

oh, saya careless... i HAD placenta previa (tak au ejaan)... marah cikgu english i nanti hehehe

MN berkata...

eh eh doktor ni...ada plak ckp gitu.
it is up to the patient la nak tau ke tak.
cheh, aku plak yg emo!

Nur berkata...

cik yan..bikin suspen i tau..hrp2 uri u back to normal..

Tanpa Nama berkata...

huh, bahaya tu.. :(

Apa pun, jgn aktif sgt.. turun tangga naik tangga pun takbleh.. kene rehat slalu..

yaya berkata...

suspen i bace.... hope evrything ok

CY3.5 berkata...

n.i,
siap buat correction lagi.. saya pun tak perasan tadi..

MN,
tah.. dia siap kata, scan dia cabuk je.. alangkan 3D pun bley silap.. dia punya lagi la.. ngeee..

Nur,
amiin.. harap² yg baik terjadi dalam seminggu dua ni..

Anon,
aiyo.. tak turun naik monorel la saya.. heee..

yaya,
thank you fren :)

ainie aziz berkata...

whatever it is...semoga baby sihat dan uri back to normal. Amin!

CY3.5 berkata...

cik ainie,
itulah harapan & doa saya buat masa ni..

lailasani berkata...

moga2 finky menjadi kenyataan...insyaallah..

honeylanz berkata...

harap2 semua ok nnt..

CY3.5 berkata...

lailasani,
harapannya begitulah.. hehehe..

honeylanz,
insya-ALLAH..