Cari Something?

Rabu, Ogos 12, 2009

Confession of a Chocoholic


Saya telah ditag oleh cik Zufa, adik beradik sepusat sepusing (yang sehingga kini tak tau kat mana berpusingnya) :P

Nama tag ialah Confessions of a Chocoholic

Sejujurnya, saya bukanlah seorang Chocoholic.. saya lebih kepada vanillaholic :P


Taken from Chocolate World
Meleleh air liur mak.. argh..


  1. Kek Coklat kegemaran anda?
    None in specific. Mungkin masih belum terjumpa..


  2. Kek Coklat jenis apa yang anda minat?
    Brownies, Moist & kukus


  3. Biskut Coklat kegemaran anda?
    Famous Amos. Semestinya :P Eh, korang nak recipe yg macam Famous Amos tu?


  4. Coklat bagaimana yang anda suka?
    Antara coklat yg saya suka beli adalah Dairy Milk, ataupun yg ada Almond/Hazel/Cashew. Baru nak berjinak-jinak dengan Fruits & Nut.. Vochelle Bittersweet Dark Choc pun saya suka.. tp yg ni takley amik byk.. bley pusing.. Black Forest pun sodap :D


  5. Di manakah anda biasa membeli Kek Coklat kesukaan?
    Brownies dengan buk Erna.. tp dia sedang hibernate dari menjual.. tak tau nak cari alternate.. sbb saya adalah seorang yg setia gitu..

    Moist adalah buatan adik saya sendiri.. ngeee.. make sure kau buat masa along balik JB nanti :P

    Kukus, dulu² beli dengan cik Faz.. ala, tokei cheese cupcake tu..


  6. Apakah mengenai Coklat yang anda suka?
    Rasanya. Rupanya yg hitam manis.. coklat gelap bagai.. Semestinya yg tak terlalu manis.. so bley makan berbar-bar :P


  7. Berapakah harga sebiji kek yang biasa anda beli?
    Takde yg biasa dibeli..


  8. Adakah anda hanya beli sebiji cupcake aje?
    Kalau saya suka, paling sikit 10.. tp setakat ni cupcake yg saya pernah try pun, yg cik Faz buat.. ha ha ha..

2 ulasan:

m-i-o berkata...

hai kekanda, adinda datang membawa perut yg berdangdut ni. lapar, wokeh! (maklumlah, umat yg berpuasa)

tq kerana menjamu mata adinda dgn santapan brownies buk erna itu - owh sgt menggoda gigi! tercium2 bau brownies yg harum.

markah pemberian adinda ialah 8/10. tolak 2 markah kerana membuatkan adinda ternanti2 scheduled entry. kejam tau!

*pasni blehla wat confessions of a vanillaholic plak :P

CY3.5 berkata...

m-i-o,
kecik ati kanda.. kekeke.. eh, tak perasan ke mak gigih letak font kaler coklat semata-mata nak ikut tema? kot buat vanillaholic karang, lemau org dok kena highlight :P