Cari Something?

Sabtu, Ogos 22, 2009

Lintas Langsung dari MV


yang tidak kesampaian..

Part I - sebelum kejadian.. takmo baca, sila skip.. saya kan rajin menaip.. :P
Part II - masa ketibaan.. takmo baca pun takpe..
Part III - di tempat kejadian..


Part I

Heee.. saya sampai sangat lewat.. Sebetulnya mmg tak sangka bley sampai pun.. pasal perut saya meragam malam sebelumnya.. lepas Subuh, dia start beroperasi.. Tu yg dapat MC.. serius rasa tak larat..

Dalam 11am+, rasa macam dah OK sket, saya SMS Ms L, "Chillis kat MV kat mana? Just in case."

Dekat² 12.30pm kot Ms L reply.. "G Floor.. deret Delicious.." ah sudah.. Delicious pun saya tak pernah terjah.. ngeee..

Then dapat call dari Buk E.. pastu dapat call dari MN.. then dapat plak call dari Ms L.. saya masih di rumah ketika itu.. weee.. si dia yg katanya meeting hanya barang sejam dua, melarat-larat sampai 12.45..

Akhirnya, dalam 1.06pm si dia terpacul di depan rumah.. terus la kami zaassss ke MV.. ketika tu la saya SMS Ms L dan MN kata on the way..


Part II

Dah nampak bayang MV, saya call Ms L.. masa tu tak tau lagi nak turun kat mana.. dalam pada tu, Ms L call saya, menyatakan escort akan dihantar untuk mengambil saya.. ngeee.. mmg dasar sesat ke laut.. sbb tu kena pakai GPS, ngerti?

si dia yg tengah nak mengejar time nak solat Jumaat, dan² je drop saya kat Robinsons.. dalam hati, macam tak pernah tau je ada Robinsons kat MV.. then, MN call saya.. hahaha.. time tu, baru saya perasan Robinsons adalah di The Gardens.. masa tu baru ternampak North Court.. ya ampun.. memanggggggg la sangat.. then, tau² penyelamat kesatria gaban telah tiba.. sapa lagi? MN la.. heee..


Part III

Part ni la macam diva :P dah la sampai lambat.. cis.. maka perlulah beramah mesra dengan semua tetamu kehormat yg dah ada di tempat kejadian.. Mereka adalah
  • cik Pinkytoe (yg telah 3 tahun saya tak jumpa selepas kejadian di SOGO)

  • buk E (yg berjaya sampai di tempat kejadian pada pkl 1pm)

  • cik puan Jua (first time.. tp saya cam.. chef diva la katakan.. heee..)

  • Ms L (yg vadevas berbaju ijau..)

  • MMA aka Mama Adib (short form timbul lepas sesi jumpa-jumpaan di SR)

  • cik Pau (er, bila 1st time kita jumpa? adakah ketika kita makan roti canai itu?)

itu baru di sebelah kiri meja ya.. di sebelah kanan meja adalah
  • Mast (1st time jumpa)

  • MN (yg cantek anggun berbaju merah)

  • Ummi Auni Afif (tak sempat ramah mesra.. jauh sangat.. tp 1st time jumpa.. Hii :)

  • Mynie (1st time jugakkkk..)


dan of course la kan.. KNV yg vogue vadevas itu.. weeee..

Time ni la... ya ampun.. semangat giler nak bikin lintas langsung.. (betul la CY ni.. dah berapa belas paragraph baru kuar cite pasal lintas langsung).. saya cari WiFi.. Delicious punya kuar la 2 bar.. once connect, kantoi.. asal connect, kantoi.. koser I.. terbantut niat nak buat you alls kat luar tu jeles.. ha ha haha.. tu la, niat tak baik kannn..

Anyways, makan² was fun.. walaupun saya cedok cik Pinkytoe punya salad & fajitas Mast & cik puan Jua.. ngeee.. meja penuh banget.. tak muat nak letak pinggan.. org lain minum air bergelas-gelas.. saya tak daya.. mengah je rasa.. segelas tu pun ada balance..

Ada la sesi gambar² gitu².. Tapi yg pasti bukan dengan kamera saya sbb saya takde kamera :P Jadi, maaf la ye sbb picture-less.. Nantikan update dari Ms L, cik puan Jua dan kawan² lain yg saya tak pasti sapa punya kamera.. KNV pun ada amik jugak.. tp tak tau la tahun bila dia nak update.. ahAHhaHhAhaha..

Sekian sahaja lintas langsung yg dah tertunda beberapa jam ni..

16 ulasan:

Ms Lola berkata...

Aku takdak benda lain nak tanya. camane ko buat link utk section ni? Sila beri tunjuk ajar

CY3.5 berkata...

Nyah, nama dia bookmark kalau tak silap.. kat atas tu, kat Part I tu, aku letak URL macam yg kau nampak masa mouseover tu.. then masa kat Part I yg kat bawah tu, kau simply taip <a name=#nama_yg_sama_macam_kat_URL>Part I</a>.. nama_yg_sama_macam_kat_URL adalah sebijik macam yg ada kat tanda # tu..

MLCB berkata...

saya cemburu.

Diana Sulaiman berkata...

yan, ajar aku camne nak wat subscript tu.. aku nak reti aaa..

jua berkata...

menyesal aku pakai PB semalam. Jenuh aku nak meloloskan diri dari PB nak terkucil. Padah minum air banyak sgt.

Mama Adib berkata...

wah jua, patut hang ramping tak henggat.. PB rhupanya

ainie aziz berkata...

syoknye boleh gather2. jeles ar!

jua berkata...

hahaha.. mak pakai seluar tang bawah sajo. yg lain tak sanggup eh.

MN berkata...

nyah...aku pakai baju kaler purple. bukan merah.

tapi tang cantek anggun tu aku terima. hahahaha, dasar keji! :P

CikNi berkata...

Sifu...nak tanya sket...apsal aku takbley add ads nuffnang selepas setiap post..tak keluar pape pun? tq kalau boleh tolong...

CY3.5 berkata...

MLCB,
patutkah? heee..

DS,
aku ada letak dalam Tutorial.. sila klik link kat atas sebelah Home tu :D

Jua,
bpa kali kau refill?

cik ainie,
ada byk lagi gatheringnya..

MN,
adakah aku buta kaler? ahAhaHAhha.. teruk betul la pandangan mata aku ni..

CikNi,
yg ni pun ada dalam link Tutorial aku kat atas nun.. check out post February 17th..

Abrahyn berkata...

wah...gempaq tu biler gather2 beramai2...

KS berkata...

secara rasmi saya agak jeles lahh membaca ulasan ini :P

l i e y n berkata...

seronoknya makan2, gather2... tapi gmbr takdak!

farah225 berkata...

ramai gak tu.si pinkytoe,senyap2 tp slalu timbul.hehehehehe
mak pon jeles tau.kat mana aku leh tgh gambarnya?

CY3.5 berkata...

abrahyn,
havoc la.. hahaha.. Chilis tu macam kitorang punya :D

KS,
nasib takde gamba kan KS.. :)

lieyn,
saya adalah penulis tanpa gambar gitu..

farah,
either by Ms L, cik Jua(?).. atau k Ana.. aku tak sure sangat sapa punya kamera..