Cari Something?

Isnin, Ogos 10, 2009

Penaakulan Mantik Tentang #4


Saya sudah semakin hampir ke fasa 3rd trimester.. la ni dah 25 weeks+..

Suka benar saya expect bahawa saya akan bersalin dalam 13 minggu lagi.. Ini adalah berdasarkan penaakulan mantik terhadap pattern yg lepas².. cewah, siap ada pattern la plak kannn..

Amir Husaini, lahir 14 hari awal dari EDD. Hari Ahad. 2.53pm.

Arif Husaini, lahir 13 hari awal dari EDD. Hari Ahad. 9.33am
Azri Husaini, lahir 12 hari awal dari EDD. Hari Isnin. 11.41pm

Maka dengan suka² hati si dia menyatakan bahawa,

#4, akan lahir 11 hari awal dari EDD. Hari Isnin.

Masa takmo letak sekali? Aaa.. tengah hari la plak.. bley?


17 ulasan:

jua berkata...

calculation penaakulan mantik ko nih mmg relevan. betul ah tuh..

Ms Lola berkata...

Ko lupa ke nak deduce lg satu? Yg No 4 ini adalah HUsaini jugak? Sbb itu je pattern yg aku boleh nmpk :P :P

isz_3707 berkata...

klau betul la, mungkin ticker kau patut bertukar kaler biru :P

CY3.5 berkata...

jua,
harap² relevan la.. aku nak cuti cepat :P

Ms Lola,
er.. penaakulan gender tidak termasuk dlm kiraan ini :P

cik isz,
aku tunggu la esok malam.. esok aku pi scan..

::Umi Sufira:: berkata...

Cik Yan, baby boy memang biasa lahir awal kot...saya dua2 girl sorang on time sorang lewat sehari...:P

MommyCT berkata...

ya rabbii...bila ye last skali dengar term ni?? ok..konfem math gua fail ekekeke..

MommyDania berkata...

so esok lps scan kena review blk penaakulan mantik nih. hehehe

chilun @ cik pau @ bibimie berkata...

oohh... cik yan, kali ini daku dapat perempuan juga... how about u? kalau ikut penaakulan mantik ini nampak gayanyer samada bersalin on time atau lewat sebab kalau ikut abangnya bersalin awal... ikut kakaknya bersalin lewat... huhu... tak leh nak agak ler... seram...

C!kpuanmuda berkata...

orang kata kalau bersalin awal adalah lelaki. sila pergi scan cepat! kalau pompuan, maka penaakulan mantik diatas adalah tidak boleh dipakai sama sekali :p

yaya berkata...

tak kisah la ape pun kiraanya, yang penting bila baby dah kuar cepat2 post gambar baby kat blog!
yehah!

CY3.5 berkata...

US,
lagu tu ka? ngeee.. bila pikir² balik, my sister bersalin anak ppuan adalah = EDD..

mommyCT,
term je glamer.. apa ke benda sebenarnya pun mak dah lupa.. ahaHaHahAha..

MD,
hinsh.. hinsh.. buat² lupa bley? kekeke..

cikpau,
tak tau lagi.. after 2 scanning session, doc masih tak berani nak buat confirmation.. beliau sangat takut memberikan saya harapan palsu utk kesekian kalinya :P

cpm,
appointment adalah pada hari esok.. tu pun belum tentu dapat keputusan ke idak.. heee..

yaya,
itu adalah bergantung kepada kepantasan 3G ketika waktu tersebut.. hehehe..

KS berkata...

wahh.. ingat yek u semua detail.. i serius tak ingat dua2 anak i lahir berapa hari awal dari EDD .. hishhhh...

Zuhaini berkata...

tgh hari..? mak ai.. panas meremang tu! :) bersalin la subuh.. sejuk je.. :)

CY3.5 berkata...

KS,
pasal letak note dalam handset :P

cik Zuhaini,
pagi, petang, malam dah rasa.. subuh, #5 la plak kot :D

ainie aziz berkata...

cik yan...anak-anak i laki pompuan sume lahir awal 1-2 minggu. so teori anak pompuan lahir lambat dr EDD takleh pakai. (term untuk sedapkan hati cik yan) kah kah kah!

CY3.5 berkata...

cik ainie,
terima kasih kerana menyedapkan hati saya.. ni yg buat makin tak sabar nak pi scan esok ni :)

MN berkata...

sampai ke sudah aku tak ingat subjek apa yg penaakulan matik nih? mathematics ke???



perghhhh..sengal!