Cari Something?

Khamis, Ogos 27, 2009

Raya di Mana?


Sorang blogger tegar, Sya dah kena apply untuk cuti raya.. Saya, belum lagi.. takat ni, cadangnya nak sambung cuti dari 23/9 sampai 25/9 saja..

tapi, since cuti tahunan tak boleh carry fwd, dan, saya pula dijangka bersalin pada bulan 11 ni.. rasa macam nak cuti lelebih la sket :P masalahnya, balance cuti pun tak tau.. bley? tak rajin langsung nak keep track EL ka, AL ka.. sekali, ngam² je utk 3 hari tu.. amik ko!




Tahun ni juga adalah raya yg ke-7 kami raikan sebagai suami isteri.. insya-ALLAH.. dan seperti tahun² sebelum, asal raya jatuh pada tahun ganjil, maka turnnya adalah di PD.. tapi takde la syahdu sangat.. sbb parents saya akan turun ke Jelebu pulak :D


21 ulasan:

ainie aziz berkata...

cakap pasal raya kat mana ni, i tengah berdebar. sebab hubby berkemungkinan besar kena standby on 2nd day raya. ni tengah dok cari orang (non muslim la) untuk ganti tempat dia. huhu!

honeylanz berkata...

cuti lom apply. tp plan nk balik pg sabtu 19hb n naik keje balik 28hb. kami sekapal dr Trg. cuma thn ni sambut raya kt my kg.. 2nd day br blk kg hb lak ;)

lia berkata...

tahun ni tahun best sbb raya belah lia.. yehaaaa dat y b4 puasa da siap tempah baju... thn lps, g seminggu nak raya baru t'pk nk cari baju... sengal sungguh...

CiKaYu berkata...

tahun ini saya raya di JB. seronok betul. rasa cam nak balik sekarang. boleh gitu??

Nur berkata...

sy blk raya kg hubby...tp cuti x leh lama..sampai 23hb ni tgh plead dgn management nk tambah satu lg hari..mintak2laaa dpt!!maklumlaaa company congceng, kalu time raya dia sampai 2 minggu depa bantai...hangin betul!

Mama Adib berkata...

saya saya cuti panjang.........
60 hari hari cuti raya, silap2 lebih 60 hari *wink*

raya di mana?? d kelate loo mana lagi

ar.nie berkata...

Eh, biler CY mention raya ke-7 sbg suami isteri, saya terus bilang jari, bukan ke baru 6 years ann (anniversary kiter kan samer?). Patuh kira2 balek, haa betul laa, dah tahun ke 7 raya bersama. Hihi. sekejap ajerr. :D

CY3.5 berkata...

cik ainie,
semoga suamimu mendapat replacement!

Has,
sama la.. plan balik 19/9 belah pagi.. tak tau la camne tahap jam time tu.. heee..

lia,
vavavava.. saya dah lama takde rasa excited buat baju raya :(

CiKaYu,
boleh sangat.. kekeke..

Nur,
amboi boi boi.. amik MC je la Nur.. sedappp je aku mengajar orang :P

MAA,
kenyit² mata ni, apa maksud? aku slow la prosa bab² ni.. hahaha..

cik arnie,
tu lah pasal.. hahaha.. nasib tak tersasul kira.. karang ingat raya memula kawen tu kat mana plak :P

Fid berkata...

aku raya kg aku hahahhaa

Zuhaini berkata...

oh gitu.. saya pun x apply lagi.. :)

saya tahun ni (seperti tahun2 lepas, lepas solat raya, baru gerak ke kampung hubby di perak..) nasib baik sy duduk dengan mak.. :)

Queenin Murni berkata...

jap.. sy tak nampak counter CY di mana?? :P

MN berkata...

samalah dengan aku. tahun ganjil jer raya rumah PIL.
so thn ni aku balik ke sana...

suhainini berkata...

sy raya kampung saya..tu pun kejap saja..cuti limited sbb baru kerja tmpt baru...pagi2 raya ke-2 dh kena ke kampung hubby...
**MN kat rumah PIL sampai bila, kalau sempat leh la jumpa..hehe

CY3.5 berkata...

Fid,
raya sakan la kau.. :D

cik Zuhaini,
hehehe.. another advantage ye dak..

QM,
ada di sidebar paling kanannnn sekali..

MN,
calit la nyah..

cik suhainini,
alalalala.. takpe.. next year pulun sakan :D

KV berkata...

tiap2 thn beraya kt rumah MIL (sbb dok skali), pastu baru balik kampung sendiri (mak ayah pun dh takde) tp nasib baik 40 minit perjalanan jer.

CY3.5 berkata...

KV,
dekat² je kg ye.. saya serius tak tau nak reply komen ni.. isk..

Sayang.Ibu berkata...

thn nih,mlm raya umah MIL.. esoknya lps zuhur.. ke rumah mak ayah ku pulak...

jane_doe3328 berkata...

raya tahun nie kat KL :P

parents dari Kelantan datang beraya ke sini - umah anak²

kelassss tak??

mirah berkata...

cuti belum apply lagi. Nanti kena check ni org lain dah apply ke belum. Heheh.. btw, raya ni balik muar dulu then 2nd day blk trg pula. Blk trg lama sket, seminggu kot. Ya lah kalau setahun 2/3 kali je balik, haruslah blk lama sket kan.. :)

Queenin Murni berkata...

haa? it's either penglihatan saya semakin parah.. or it cannot be displayed over here..

tapi series.. sgt stress mencari itu counter.. ahahahha!

CY3.5 berkata...

cik Intan,
ni pun kg dekat² jgk kah?

JD,
mmg kelllasssss.. hehehe..

mirah,
mmg patut! patut la sangat²!

QM,
mmg ada time dia nyorok terus takmo keluar.. hinsh.. mak pun hangin jugak kadang²..